ČAKOVEC Oko 85 posto socijalne pomoći ide Romima

Na posljednoj sjednici Županijske skupštine u ime vijećnika Hrvatskih laburista-Stranke rada, Petra Kovačić zatražila je od Centra za socijalnu skrb da se vijećnicima dostave podaci o detaljnijoj strukturi primatelja stalne socijalne pomoći, te u kojoj su mjeri nadležni državni službenici putem unutarnjeg i upravnog nadzora nadzirali zakonitost rada Centra te zakonitost provođenja postupaka u ostvarivanju prava iz sustava socijalne skrbi. Činjenica je da su nadležne službe socijalne skrbi uočile nenamjensko trošenje pomoći koja je prvenstveno namijenjena zadovoljenju osnovnih životnih potreba, a u vrijeme isplate socijalne pomoći zabilježene su eskalacije raznih oblika društveno neprihvatljivog ponašanja.

Zato se postavlja vrlo važno je pitanje: u kojoj mjeri sam sustav socijalne pomoći stvara zamke nezaposlenosti i siromaštva i destimulira rad i traženje zaposlenja te da li Centar ima program kojim bi se smanjio takav negativan trend.

Postavljeno je i pitanje da li Centar poduzima ikakve mjere usmjerene na povećanje davanja socijalne pomoći u drugim oblicima, a smanjenje iste u novcu.

Izvor: http://www.medjimurje.hr/clanak/3041/2013-08-06/oko-85-posto-socijalne-pomoci-ide-romima

| Broj posjeta: 810 |

Želite li komentirati? Objava: "ČAKOVEC Oko 85 posto socijalne pomoći ide Romima"

Imate li komentar?