Čakovec: Hrvatski laburisti: Sanacija ili ukidanje Županijske bolnice?

Predsjednik međimurske podružnice Hrvatskih laburista Rajko Bulat te čelnik čakovečkog ogranka stranke Denis Šarić na konferenciji za novinare upozorili su na potencijalnu opasnost koju za Međimursku županiju, odnosno Županijsku bolnicu Čakovec predstavlja nedavno usvojeni Zakon o sanaciji javnih ustanova. U kratkim crtama, premda je po svim pokazateljima najbolja u Hrvatskoj i naša je bolnica u dugovima i to od čak 50 milijuna kuna, čemu treba pribrojiti i isto toliko kreditnih obveza.

Prema spomenutom pak zakonu taj bi dug trebala sanirati Županija što je zbog nedostatka novca nemoguće. Županija će tako biti primorana hrvatskoj Vladi predati plan sanacije, ali i upravljačka prava nad bolnicom. Država pod sanacijom i štednjom podrazumijeva i regionalizaciju bolnica pa postoji opasnost da Županijska bolnica Čakovec ostane bez pojedinih odjela. U konačnici i da prestane biti bolnicom te postane hospicij, kažu Laburisti. Na, po njima sporni zakon, u Saboru su podnijeli i >>amandane, međutim bezuspješno. Stoga međimurskog župana Ivana Perhoča pozivaju da se izjasni što planira, ukoliko je, ističu, uopće svjestan spomenutog problema. (V. Kelkedi)

Više informacija: http://medjimurska.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=290

Izvor: http://www.mnovine.biz/novo/index.php?option=com_content&view=article&id=18238:hrvatski-laburisti-sanacija-ili-ukidanje-upanijske-bolnice-&catid=38:vijesti&Itemid=398

| Broj posjeta: 983 |

Želite li komentirati? Objava: "Čakovec: Hrvatski laburisti: Sanacija ili ukidanje Županijske bolnice?"

Imate li komentar?