Brodski laburisti podržali i razloge i način prosvjeda učenika Tehničke škole

U potpunosti podržavamo i razloge prosvjeda učenika Tehničke škole i način na koji su iznijeli svoje zahtjeve u povodu onemogućavanja nastave tjelesnog odgoja. Prekidanje nastave i prosvjedno okupljanje izvan školskog prostora kako bi javno iznijeli svoje nezadovoljstvo i neslaganje s odlukama gradskih i županijskih prosvjetnih birokratiziranih vlasti oko korištenja i naplate sportskih dvorana, izraz je njihovog mladenačkog bunta i utemeljene izravnosti, jer više nisu mogli trpjeti nerazumijevanje i osujećivanje od strane nadležnih.

Osuđujemo neprihvatljiv način odgovornih osoba i Grada i Županije da opće dopisima, priopćenjima i ostalim oblicima posrednog komuniciranja, a bez prethodno usvojene platforme o rješavanju zajedničkih pitanja. U odnosima između Grada i Županije, gradonačelnika i župana dominira sujeta, bahatost i odsustvo potrebe za sporazumijevanjem u korist građana. Neprihvatljivo je i sramotno njihovo infantilno prepucavanje i zanemarivanje iznalaženja praktično-političkih metoda kod rješavanja konfliktnih situacija. Građani Broda, među koje spadaju i rečeni srednjoškolci, taoci su njihovih odnosa punih netrpeljivosti i inata. Tražimo inače, a pogotovo smislu potpunih i zadovoljavajućih rješenja za učenike Tehničke i Medicinske škole, da sjednu za zajednički stol i dogovore se.

Branko Horvatović,
predsjednik Ogranka

Foto: ebrod

Izvor: http://www.sbperiskop.net/drustvo/sb/brodski-laburisti-podrzali-i-razloge-i-nacin-prosvjeda-ucenika-tehnicke-skole

| Broj posjeta: 458 |

Želite li komentirati? Objava: "Brodski laburisti podržali i razloge i način prosvjeda učenika Tehničke škole"

Imate li komentar?