BISTRA Inicijativa o prijevozu urodila plodom

Bliži se zima, a reagiranje Hrvatskih laburista – Stranke rada u Bistri je i dalje na, najblaže rečeno, ignoriranju. Prisjetimo se, vijećnik Laburista Općine Bistra, Nino Vrban dao je prijedlog za rješenje problema vezanog uz prijevoz školske djece. Prije gotovo 2 mjeseca prijedlog je upućen načelniku Općine no do današnjeg dana nikakvog odgovora nema.

Zašto nema odgovora? Zašto nema reagiranja? Ono lijepo i toplo vrijeme je iza nas. Oluja zvana Teodor čupa stabla, nosi krovove, ozljeđuje, ruši, a đaci u Bistri i dalje pješače i pomaka po tom pitanju nema. A uskoro će i snijeg, zaleđene ceste…

Ne preostaje nam ništa drugo nego načelnika podsjeti na tekst pjesme „Poštujte naše znakove“, a ukoliko ne dođe do promjene istu pjesmu će pjevati „Klinci iz Bistre“.

Pa načelniče u ime svih klinaca iz Bistre poručujemo Vam sljedeće:

„Čuvajte nas pazite nas jer znakovi su premalo,
valjda je i odraslima do djetinjstva našeg stalo.
Čuvajte nas pazite nas je su naša srca plaha,
i Vaša nam sad pomoć treba da rastemo bez straha!“

Svaka sličnost lokalnih vlasti sa olujom Teodor je slučajna.

Nino Vrban, ogranak Bistra

NAJNOVIJE

Načelnik Općine Bistra nakon pritiska Hrvatskih laburista-Stranke rada prihvatio prijedlog koji je predložio vijećnik Nino Vrban.

Općina Bistra je u dogovoru sa ZET-om osigurala besplatan prijevoz svim onim učenicima koji ne koriste poseban prijevoz autobusima tvrtke Meštrović

Zagrebačka županija je početkom ove školske godine uvela poseban prijevoz za učenike osnovnih škola i to samo za one koji stanuju na udaljenosti većoj od 3 km (za učenike nižih razreda), odnosno 5 km (za učenike viših razreda) od škole sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

U nemogućnosti dogovora sa Županijom koja se poziva na prethodno navedeni Zakon, a ne mireći se s ovakvom organizacijom prijevoza učenika osnovne škole, Općina Bistra je u dogovoru sa ZET-om osigurala besplatan prijevoz svim onim učenicima koji ne koriste poseban prijevoz autobusima tvrtke Meštrović u organizaciji Zagrebačke županije, a obzirom na adresu stanovanja do škole moraju koristiti ZET-ovu autobusnu liniju.

Izvor: http://www.bistra.org.c-a.com.hr/index.php/pregled-vijesti-2013/1703-opcina-bistra-je-u-dogovoru-sa-zet-om-osigurala-besplatan-prijevoz-svim-onim-ucenicima-koji-ne-koriste-poseban-prijevoz-autobusima-tvrtke-mestrovic

| Broj posjeta: 745 |

Želite li komentirati? Objava: "BISTRA Inicijativa o prijevozu urodila plodom"

Imate li komentar?