Alarmantno stanje u Čepinu – tko je kriv?

Počela je nova školska godina i odmah na početku donijela loše vijesti za učenike iz Čepina koji pohađaju srednje škole u Osijeku, ali isto tako i za njihove roditelje. Naime, učenici su ostali iznenađeni kada su došli kupiti mjesečne karte za listopad, a cijena je skočila na vrtoglavih 425,00 kuna sa dosadašnjih 284,00. Subvencija za ovu školsku godinu je odgođena jer nije postignut dogovor GPP-a (autobusnog prijevoznika) sa resornim ministarstvom.

Vlada RH je obećala da će iznos subvencije od 75 posto uplatiti, ali kasnije i to bez ikakvog potpisanog ugovora, dakle vjerujte nam na riječ. Trenutna subvencija postoji samo od 5 posto od strane Županije i 10 posto od strane Općine Čepin.

Iz ovih razloga sasvim opravdano je došlo do spontanog prosvjeda učenika i roditelja iz Čepina kojima ne pada na pamet plaćati ovako visoku cijenu. Hrvatski laburisti Čepin u potpunosti podržavaju ovaj oblik iskazivanja nezadovoljstva jer je u ovom trenutku jedini mogući kako bi se ukazalo na problem i što prije došlo do razrješenja situacije. U međuvremenu je došlo do blokiranja dva autobusa GPP-a, a zatim i najave direktora GPP-a o daljnjem ukidanju vožnje na relaciji Osijek – Čepin. Učenici su se okupili pred zgradom Općine Čepin gdje su zahtijevali od načelnika Dr. Dražena Arnolda objašnjenje za ovu situaciju.

Iz svega navedenoga slijedi kako je krivo ministarstvo jer nije potpisalo ugovor sa prijevoznikom, a novci su za sada samo obećani. Kriv je GPP jer se nije na vrijeme pripremio za ovu „talačku krizu“, a spomenimo da su ostali ljudi koji putuju na posao već uplatili novce za mjesečne karte od 500,00 kuna, a ovime im je onemogućeno putovanje do posla. A Općina Čepin? A načelnik Općine Čepin Dr. Dražen Arnold? Čini se da je on jedini nevin u ovoj situaciji, baš kao što kaže i Sanader kod Stankovića, on je žrtva. Ili nije tako?

Načelnik je pojasnio prosvjednicima o čemu se ovdje radi, ali neke stvari im nije spomenuo. Po tvrdnjama GPP-a Općina Čepin je dužna 75.000,00 kuna GPP-u; zašto ti novci još nisu uplaćeni? A ako je istina da je načelniku toliko žao roditelja i djece, zašto još nije izgrađena biciklistička staza do Osijeka što bi obradovalo mnoge stanovnike Čepina – upravo tom stazom bi mnogi izbjegli plaćanje skupoga prijevoza. Ako je načelniku uistinu toliko žao roditelja i djece zašto je upravo u ovom trenutku kada je njegovim stanovnicima najteže uveo prirez porezu na dohodak u iznosu od 10 posto? Što planira s tim novcem? Voda se popela do grla, lokalni izbori kucaju na vrata, a novaca nema. Ako je načelniku uistinu toliko stalo neka time novcem subvencionira prijevoz učenicima.

Ovim putem laburisti Čepin žele skrenuti pažnju na ove probleme kako bi se što prije razriješili, jer je to svima u interesu. I na kraju uopće više nije važno tko je kriv jer najviše ispaštaju učenici, jedini u ovoj priči nedužni.

Ogranak Čepin

| Broj posjeta: 784 |

Želite li komentirati? Objava: "Alarmantno stanje u Čepinu – tko je kriv?"

Imate li komentar?