Akcija povodom proglašenja 2014. kao UN-ove godine malih obiteljskih gospodarstava

Na inicijativu udruge ZMAG Hrvatski laburisti-Stranka rada, podružnica Požeško-slavonske županije, održala je 1. prosinca 2013. godine akciju potpore malim obiteljskim gospodarstvima te vrećanje dostojanstva i ostvarivanje prava seljacima

Akcija je održana na obiteljskom gospodarstvu IVIĆ u Golom Brdu uz prisustvo mnogih članova Stranke kao i nekoliko vlasnika obiteljskih gospodarstava koji su upoznali sve prisutne o proizvodnji, vlastitim proizvodima i problemima sa kojima se susreću na tržištu.

Dana 22. studenog 2013. godine UN je proglasio 2014. godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Hrvatski laburisti-Stranka rada podržavaju taj dan jer su u Hrvatskoj 99% proizvođača upravo obiteljska gospodarstva koja obrađuju 83,8% poljoprivrednih površina.

Članovi Stranke su na akciji upoznati o velikim problemima sa kojima se susreću obiteljska gospodarstva od silnog uvoza prehrambenih proizvoda, strogih i često nepotrebnih propisa do problema u isplati poticaja koji i tako ne može nadoknaditi nastale gubitke.

Mala obiteljska gospodarstva su naša prednost, a ne nedostatak. Njihovo očuvanje je odgovornost i potreba svih nas.

Davor Bošnjak, predsjednik podružnice Požeško-slavonske županije

| Broj posjeta: 764 |

Želite li komentirati? Objava: "Akcija povodom proglašenja 2014. kao UN-ove godine malih obiteljskih gospodarstava"

Imate li komentar?