Akcija dugoselskih Laburista u tijeku

Dugoselski Laburisti provode akciju prikupljanja potpisa za peticiju nadležnim službama HŽ-a za vraćanje ponoćne lokalne željezničke linije. Potpisivanje je počelo jučer, a trajat će do 5. veljače na prostoru nasuprot željezničke postaje u jutarnjem terminu od 9 – 12 sati te popodne od 16 do 19 sati. Narednih dana isto će se moći učiniti i na drugim frekventnim lokacijama – u centru Grada te na dugoselskom Sajmištu u ponedjeljak.

„HŽ je novim voznim redom za 2013.g., ukinuo prometovanje zadnjeg dnevnog međunarodnog vlaka koji je prometovao iz Ljubljane prema Beogradu, a iz Zagreba je u 23,55 sati kretao i dvadesetak minuta kasnije prvu slijedeću stanicu imao u Dugom Selu. Godinu dana ranije HŽ je ukinuo i lokalni prigradski vlak koji je točno u 0,00 sati kretao s Glavnog kolodvora i vožnju završavao u Dugom Selu. Tada nitko nije bio posebno zabrinut jer je još uvijek postojao ovaj međunarodni vlak koji je kretao u pet minuta razlike. Opisanim postupkom HŽ-a, građanima Dugog Sela ostao je na raspolaganju samo zadnji večernji vlak koji kreće skoro sat i pol ranije, u 22,42 h.


Nitko tko dakle radi npr. u drugoj smjeni, ima kakav večernji tečaj ili naprosto poželi izaći u Zagreb – sada se više ne može vratiti vlakom kući, jer zadnji vlak prema Dugom Selu prerano odlazi. Nije naodmet napomenuti da ovim postupkom HŽ-a nisu pogođeni samo građani Dugog Sela već i okolnih mjesta (Brckovljani, Rugvica, Sesvetski Kraljevec…). Razlozi za nezadovoljstvo su tim veći uzme li se u obzir činjenica da je osim ukidanja više linija vlaka, pa tako i ove čije nas ukidanje smeta HŽ istodobno poskupio svoje prijevozne usluge za petnaest posto. Dakle, za više novaca sada imamo osjetno slabiju uslugu prijevoza. HŽ ne može tvrditi da je ta linija nerentabilna jer dobivaju subvencije od države i nisu privatna tvrtka. Osim toga, građani su kupili pokaze, koji nisu jeftini, po određenim uvjetima koji na kraju nisu ispoštovani “, pojašnjava predsjednik dugoselskog laburističkog ogranka Rolando Peharec te poziva građane da im se pridruže u naporu na opću dobrobit. (AMŠ)

Izvor:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=378892838874447&set=a.104336722996728.8837.100002612025020&type=1&theater#

| Broj posjeta: 858 |

Želite li komentirati? Objava: "Akcija dugoselskih Laburista u tijeku"

Imate li komentar?