Akcija daruvarskih laburista – "Stop političkom šahu u Daruvaru"

Hrvatski laburisti Ogranka Daruvar provodili su u subotu 17. studenog na glavnom gradskom trgu u Daruvaru akciju „Stop političkom šahu u Daruvaru“. Na svome laburističkom štandu skrenuli smo pozornost javnosti na sve češća politička preslagivanja u upravnim vijećima, nadzornim odborima i ravnateljstvima firmi u djelomičnom ili potpunom vlasništvu Grada ili Županije. Na šahovskoj ploči, koju smo prilagodili i izradili samo za ovu akciju, simbolički smo prikazali kako gradske i županijske firme uglavnom služe za kadroviranje stranačkih vojnika, a bez pretjerane brige o širem javnom interesu. Uz to, građani su mogli preuzeti i treći broj Biltena daruvarskih laburista.

Akcijom smo željeli izraziti svoje nezadovoljstvo ovakvim postupcima političkih stranaka jer smatramo da su oni motivirani isključivo uskim stranačkim interesima ili interesima pojedinaca, a ne interesima od šireg javnog značaja. Zalažemo se za stručnost, kompetentnost i kreativnost kao glavne kriterije pri donošenju ovakvih odluka jer jedino oni jamče da su u interesu svih građana.

Akcija je naišla na izvrstan odaziv građana koji su se u većini dijelili naše nezadovoljstvo, a neki su se i poigrali našom šahovskom pločom koja je i simbolizirala političke igre u gradu. (Vladan Ivković)


(kliknite za veću sliku)

| Broj posjeta: 1.101 |

Želite li komentirati? Objava: "Akcija daruvarskih laburista – "Stop političkom šahu u Daruvaru""

Imate li komentar?