“Sporazum o razumijevanju” ili Sporazum o dijeljenju otkaza? (video)

Reagiranje Hrvatskih laburista – Stranke rada na najavljeno ukidanje devedesetak radnih mjesta tvrtke ina na riječkome području

Laburisti Primorsko – goranske županije žele upozoriti na najavljeno ukidanje devedesetak radnih mjesta tvrtke INA na riječkome području.

Kako je poznato, uprava INA-e je svojom Odlukom o centralizaciji poslova u sektoru računovodstva već „ugasila“ dvadeset i četiri radna mjesta na riječkome području, a najava daljnjih ukidanja radnih mjesta, uz problematiku aktualnih stečajeva i gašenja velikih tvrtki na našoj regiji, bit će veliki udarac gospodarstvu županije te ćemo uskoro kraticu Primorsko – goranske županije (PGŽ) koristiti kao „područje gospodarske žalosti“.

Najavljeno ukidanje deset radnih mjesta u sektoru kontrolinga i sedamdeset i osam radnih mjesta u sektoru maziva, nikako nije u skladu sa Sporazumom o razumijevanju kojega su krajem rujna 2011. godine potpisali predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott i tadašnji primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Naime, u sporazumu obje strane iskazuju zajednički interes u ostvarivanju zajedničkih ciljeva kao što su poboljšanje kvalitete zraka, preseljenje stanovnika koji žive u blizini Rafinerije nafte Rijeka u Urinju, aktivna komunikacija u vezi s modernizacijom te rafinerije, poboljšanje sustava nadzora emisija i nastavak ulaganja u regiji. Ono na što je tadašnji župan Komadina stavljao poseban naglasak jest upravo dio sporazuma koji govori o skrbi za radna mjesta, zapošljavanju novih ljudi i zdravlju stanovništva.

Cijela priča oko sporazuma bila je odlično medijski popraćena, no nažalost, ništa od navedenog nije provedeno u djelo. Od glasno najavljivanih novih ulaganja u regiji nema ništa, stanovnici Urinja se i dalje svakodnevno guše i brinu za svoje zdravlje, a najave gašenja radnih mjesta dovoljno govore koliko se skrbi za radnike i koliko se zapošljavaju novi ljudi. Sve je ovo, očito, bio još jedan predizborni trik Kukuriku koalicije, a tadašnjeg župana, gospodina Komadinu pitamo hoće li doći osobno uručiti radne knjižice radnicima, kada se je pred izbore toliko hvalio otvaranjem novih radnih mjesta u INA-i?

Umjesto da INA konačno izvrši obećanja i prestane “gušiti” građane otrovnim plinovima, ona je shvatila da je najbolje “gušiti” radna mjesta, a Kukuriku koalicija u tome im je glavna podrška.

Nesuđeni ministar Komadina, umjesto da se samo bavi sam sobom i “slinavcima” iz svoje stranke, trebao bi se brinuti za građane i obećanja koje su on i Kukuriku koalicija s osmjehom dijelili stanovnicima Primorsko – goranske županije kojima su i ovim činom još jednom okrenuli leđa.

Uskoro su još jedni izbori i sve bliže je vrijeme kada će stanovnici Primorsko – goranske županije okrenuti leđa lažnim obećanjima.

Izvor: http://pgz.laburisti.com/sporazum-o-razumijevanju-ili-sporazum-o-dijeljenju-otkaza/

| Broj posjeta: 736 |

Želite li komentirati? Objava: "“Sporazum o razumijevanju” ili Sporazum o dijeljenju otkaza? (video)"

Imate li komentar?