Zatvaranje 34. poglavlja pristupnih pregovora o članstvu u eu: 18 godina hadezerizma

Kolumna Stanislav NusbaumNiti jučer a niti danas, Vlada Jadranke Kosor s potporom HDZ-ove koalicije, nema podršku većine hrvatskih građana i zato nema političkih niti moralnih prava da u ime građana Hrvatske potpiše najavljeni dokument vezan za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

To se jednostavno ne smije dogoditi. Ne smije se dozvoliti da u zlo ogrezla politička struktura bude reprezentant i vođa hrvatskih građana u Europskoj uniji i da se tim činom politički okoristi i sve zasluge za ulazak u Europsku uniju u svom stilu pripiše sebi.

Nije najvažnije kada će se pregovori završiti. To može biti sada u lipnju, u što sumnjam, a može biti i iduće godine, kada bi mirno i dostojanstveno, uz podršku većine naroda, sa novoizabranim časnim ljudima ušli u Europu 2014. godine.

Kao hrvatski laburista, želim da se ova borba na političkoj sceni ostvaruje nenasilnim metodama, snagom argumenata, snagom istine i poštenja i reafirmacijom moralnih vrijednosti u politici i međusobnom dijalogu.

Dosta je više da politiku i političare nazivaju kurvama – (kome smeta, neka mi oprosti).

Dosta nam je da one koji se moraju brinuti i štititi opće dobro i socijalno-ekonomsko dostojanstvo hrvatskog čovjeka i radnika nazivaju lopovima, lažovima, licemjerima, prodanim dušama i da se građani, ne odazivaju na izbore u znak protesta.

Ne bojim se za Hrvatsku. Ne treba mi patetika. U krvi je stvorena i niko je više ne može teritorijalno rasturiti. Nitko joj ne može ništa, ali je zle namjere mogu upropastiti zajedno sa narodom.

Hrvatska će ući u Europsku uniju.

Hrvatski građani će na referendumu reći DA, Europskoj uniji.

Zato, ne poigravajte se više sa građanima Hrvatske jer je preduvjet za ulazak u Europsku uniju i zatvaranje poglavlja pod nazivom: 18 GODINA HADEZERIZMA.

Zato DA za momentalni odlazak vlade.

Zašto je i kako ova vlast, ova vlada izgubila široku podršku naroda?

Zato što je:

– više od 700.000 građana svojim punim imenom i prezimenom diglo glas protiv vladinog službenog prijedloga i ujedno glas protiv aktualne vlade;

– svojim punim imenom i prezimenom, više od 61.000 građana tražilo ostavku aktualne vlade;

– tisuće građana u desetak gradova i općina, već danima, prosveduje na ulicama tražeći ostavku Vlade;

– Premijerki Vlade neshvatljivo je da se pojavi u Saboru na izvanredno propitivanje;

– politički rejting i podrška pri propitivanju javnog mnijenja o vladajućim i premijerki je na najnižoj razini od osnutka HDZ pokreta.

Zar treba još nešto? Evo.

U Hrvatskoj državi je već odavno trebala sazrijeti svijest da je stanje izvanredno, nenormalno, a naročito onda kada se otkrilo da “reprezentativni”, „vrli“ , „važni“ hrvatski političari i menađeri godinama otimaju milijarde kuna od naroda, a ako se, uzimajući u obzir i aktualno političko stanje i zbivanja, negira da je izvanredno stanje u državi, onda je jedini logičan slijedeći zaključak:

U ovoj državi narod je sluga političara a političari su gospodari naroda.

Na ostacima komunizma uzdigao se hadezerizam. Ostao je i dalje prikriveni oblik totalitarizma.

U povijesne anale mora otići i hadezerizam kao i svaki drugi -izam.

U političko osviještenoj kulturi demokratske vlasti, vlada bi do temelja bila uzdrmana već pri prvom „marifetluku“ koji pokuša odigrati, kao na primjer, što je u nas bio slučaj sa američkom kompanijom Bechtel i Vlada bi se od stida i sramote sama povukla.

Narod je šutio, odgovornost nije tražena, kontrole nije bilo, a hadezeristi su to obilato iskoristili.

Hadezeristi kažu da su sve ovo normalni demokratski procesi, a suština njihove poruke je, tko vas … mi ćemo otići kada mi odlučimo.

Demagoškom maglom o demokraciji, ponizili su i uvrijedili vlastiti narod.

Zato, neželjena vlada ne smije potpisati dokumenat o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, nego mora napustiti Banske dvore.

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 2.196 |

6 komentara u "Zatvaranje 34. poglavlja pristupnih pregovora o članstvu u eu: 18 godina hadezerizma"

 1. Zašto gospodine Lesaru niti vi ne spominjete izlazak iz Europske Unije i po kojim uvjetima,s obzirom da će referendum sigurno biti namješten od strane HDZ-a?

 2. Odlican tekst!!!

 3. Stanislave,
  sve te razumijem ali kako ih natjerat da odu.

  Friscic, jaca i Pupopovac su sad udruzeni u KRADESE i kako dalje.
  Ja i ti cemo morat sacekat i Dragec, jel tako?

  Andrija Kreso, Senj

 4. ispravak: Bechtel nije bio prvi,svatko normalan je mogao skužiti da će sve otići u P.M. već kada je prvi ministar obrane imao 3 državljanstva. Pa to je kao da staviš pedofila da bude ravnatelj vrtića.

 5. Protiv sam ulaska RH u EU i smatram to KRIMINALNIM ČINOM:
  -Jedina smo država koja nema NITI JEDNE STUDIJE što bi bili plusevi a što minusi ulaska, a što je strašno.
  -Sam predsjednik stranke Lesar javno je izjavio da ne zna što je potpisano u pristupnim pregovorima.
  -Velika većina građana nikad nije imala priliku reći što misli i je li za ili protiv.
  Protivnici pristupanja EU marginalizirani su u medijima.
  -Najviši predstavnici vlasti (i parlamentarne oporbe) govore nebuloze o tome što će biti naša pozicija i aduti “kad uđemo u EU”.
  Zdenko Petrinović, dipl.ek.
  zpetrinovic@gmail.com

 6. Zove Ivo Sanader na mobitel Jadranku Kosor i Jaca po glasu prepozna Sanadera i kaže pogriješili ste broj a na to će Sanader a TI SI POGRIJEŠILA FUNKCIJU!

Imate li komentar?