Zagor i Čiko traže hrvatsku vladu

Kolumna Predraga DarabosaJavil se Čiku amigo Pedro iz Mehika i rekal mu kak tam zbijaju šale da u Europi ima jedna mala zemlja još šašavija od njihove, država koja ima vladu a da je uopće nema. Čiko koji se ovdje kod nas već udomaćil, osjetil se pogođenim pa je objasnil hombru da Hrvatska ima vladu ali da je trenutačno na čekanju, ko kokoš na jajcima. Da bi razuvjeril Mehiko i ostali svijet kak Hrvatska ipak ima vladu, odluči osobno se u to uvjeriti. Pozval je Zagora da se posle Varaždina malo prošpanciraju Zagrebom. Znal je da mu njegova sekira itekak može pomoći u situacijama kada demokratska sredstva zakažu.

Prvo su otišli Ministru turizma. Našli su ga u kapelici kak moli Boga da sezona dobro projde. Onda su otišli do ministra uprave no ovaj se još nije snašal na poslu. Rekli su im da se često znal i izgubiti na putu do ureda. Ministra financija zatekli su kak fiktivne novce prebacuje iz jedne prazne vreće u drugu. Čiko je odmah pogodil da čovjek sprema novu cirkusku točku. Minista policije nisu našli jer je po cele dane zauzet hapšenjima. Ministra prosvjete su našli u klupama osnovne škole kak nadzire da nitko ne prepisuje.

«Baš čudna škvadra» – pomisli Čiko i odluči potražiti malo krupnije ribe. Ministar gospodarstva nije ih mogal primiti jer su ga šefovi nekih kompanija poslali po sendviče. Ništa bolje sreće ni s ministrom poljoprivrede koji je ležao u krevetu sav napuhnut od lažnih obećanja. Ministra graditeljstva nije bilo jer je gradil cestu za kolegu iz obrane. Zadnja šansa bil je ministar vanjskih poslova no on je već otputoval na međunarodni tečaj glupavog smješkanja.

«Zaludan ti posao, Čiko» – smijuljio se Zagor gledajući zbunjenoga kompića. Čiko shvati da je preostala samo glava. Otišli su do predsjednice i imali kaj vidjeti. Gospođa je sedila u fotelji i mirno gledala kroz prozor. Tek nakon dužeg perioda tišine skužila je da ima goste.

«Zašto me smetate? Zar ne vidite da sam zauzeta promatranjem prolaženja vremena.»

«Nisam znal da je to posal premijera» – zbunjeno će Čiko.

«To je u ovom trenutku najvažnije – da prođe vrijeme do novih izbora!»

| Broj posjeta: 1.107 |

Želite li komentirati? Objava: "Zagor i Čiko traže hrvatsku vladu"

Imate li komentar?