VJEROVATI NJIMA ILI SVOJIM OČIMA!

Kako to HDZ i pere ruke i brani Sanadera i idu dalje u namjeri da sačuvaju vlast pod svaku cijenu, interese elite stranke i spriječe možebitno malodušje i masovno napuštanje stranke?

  • Metoda: Javni nastup.
  • Taktika: Politički trik – sugestija.
  • Gdje: TV u udarnim terminima.
  • Kako: djelovati na podsvijest građana sugestivnim iskazima tako da se amortizira istina, pa ako Bog da i promjeni, pa se sugerira da se dr. Ivo Sanader vrednuje kroz prispodobu: „u obitelji ima kleptoman i deset godina ne znate da vam je u obitelji kleptoman, kada doznate iznenadite se“, a za HDZ se sugerira da se vrednuje kao “skromna asketska organizacija”.
  • Kada: HTV-Otvoreno dana 09.12.2010. , RTL-Dnevnik dana 10.12.2010. godine.
  • Izvršilac: Čovjek koji je javno priznao da zaobilazi istinu.
  • Rezultat: Sugestija odaslana članstvu i šire tj. zadaća izvršena.
  • Daljnje zadaće: Ponavljati.

Kleptoman je čovjek koji ima bolesnu sklonost ka krađi.

Ovako ćemo razumjeti djelo dr. Ive Sanadera ako prihvatimo odaslanu sugestiju i počnemo razmišljati o dr. Ivo Sanaderu kao kleptomanu.

Sve što je učinio dr Ivo Sanader, on to nije planirao, on je sve radio samostalno i on to nije činio iz koristoljublja.

Ovaj opis proizilazi iz simptomatologije bolesti koja se prispodobom sugerira dr. Ivi Sanaderu u vrijeme kada boravi u Austriji a na povratku u Hrvatsku a umjesto odlaska u SAD-u kamo je i naumio.

Eto, to je kroz prispodobu sugerirani dr. Ivo Sanader kojem, ljudski suosjećajno gledajući, primarno, treba pružiti medicinsku i drugu pomoć, a ono što je radio nema baš nikakve veza sa HDZ-om i nitko, obzirom na prirodu bolesti, u HDZ-u nije ni mogao ništa znati.

A kako razumjeti vrednovanje da je HDZ “skromna asketska organizacija”?

Jedna od definicija asketizma je da je to “način života u kojem se čovjek ODRIČE svih tjelesnih užitaka zbog zdravijeg života i težnje ka duševnom savršenstvu”.

Izrečena sintagma sugerira, a onda se očekuje da se i povjeruje, da je HDZ organizacija onih kojima novac nije uopće važan, onih koji se ne razbacuju skupim autima, onih koji se odriču novca u korist zajednice i sl.

Asketizam je pojam blizak religijama, a HDZ je demokršćanska stranka.

Propitajmo taj asketizam.

Prema javno objavljenim podacima, HDZ je u 2009. godini potrošila cca 70 miliona kuna, što je cca 40% više od SDP, cca 80% više od HSS i HNS, cca 92% više od HSU, IDS, HSP.

Skromnost je vrlina, skroman se ne vozi u BMW-u, skroman se ne uzdiže iznad drugih, skroman ne govori da je bolji od drugih, itd, itd.

Rezultat odaslane sugestije trebao bi kod članstva, ali ne samo kod njega, iznjedriti stav: dr. Ivo Sanader, ako je nešto i ukrao, on je žrtva vlastite bolesti, patnik nad kojim se provodi progon, a dr. Ivo dodaje – politički progon, a tada, istovremeno i svaka kritika HDZ-a je progon HDZ-a na političkoj sceni.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala dao je nalog za tjeralicom dr. Ive Sanadera poradi UDRUŽIVANJA za počinjenje kaznenog djela i zlouporabe položaja i ovlasti.

Saborski zastupnici HDZ-a su vikali u sabornici: “Udružio se sa SDP-om“, čak je dr. Ivo Sanader i prisegu dao u saborskim klupama SDP-a. Koja projekcija! Koji igrokaz ! I to je sugestija. I to je politička manipulacija.

Vjerujem da je ISTINA vrijednost koja se mora pisati velikim slovima.

ISTINA je vrijednost koje se čovjek jako plaši i oko koje se najviše manipulira.

Onaj tko prihvaća sugestiju ne propitujući je razmišljanjem, prihvaća je kao svoj stav i svejedno mu je je li to istina ili laž.Važno je naći opravdanje za „našu„ stvar koju onda razumijem kao „svoju“ stvar.

Činjenice ukazuju da njihova istina nije i ne može biti naša istina i zato uistinu oni ne mogu ići dalje.

Odmor uz pročišćenje savjesti je propisana terapija, htjeli oni to ili ne.

Ostaje da se vidi koliko će građani vjerovati njima ili svojim očima !

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 953 |

Želite li komentirati? Objava: "VJEROVATI NJIMA ILI SVOJIM OČIMA!"

Imate li komentar?