Konačno izvanredne vijesti od nove Vlade!

Kolumna Bozidara KolaricaKako se doznaje iz nekih diplomatskih krugova, sve bi hrvatske muke trebale uskoro prestati. Naime, čelnici nekih od najrazvijenijih zemalja na svijetu do te su mjere oduševljeni radom hrvatske Vlade u prvih sto dana da su i sami odlučili pomoći. Posebno ih je kako se doznaje ganuo predizborni slogan „naš posao je osigurati Vaš posao“, te provođenje tih velikih riječi u život. Malo je zabune bilo oko prijevoda riječi Vaš. No to je relativno brzo riješeno jer je iz Hrvatske odaslano i logično obrazloženje. Mi ćemo naravno zbrinuti Vaše, no tek nakon što zbrinemo naše.

Jer naših je nekoliko stotina a Vaših 350.000 (a valjda i više) i to je to. Riječ je samo o redoslijedu. Naši se zbrinjavaju odmah dok Vaši u zadnjoj godini mandata, a možda i nešto kasnije. Ili kako je slikovito prikazao Premijer na primjeru onih kružnih vrata u trgovačke lance. Naši će ući u ta vrata, hodati u krug cijeli mandat uz izvrsnu plaću i dodatke, dok Vaši i tako nemaju što tražiti po dućanima kad nemaju love. Postoji i mala mogućnost greške u prijevodu iz engleskog na hrvatski jer je posao povjeren jednoj dugogodišnjoj saborskoj zastupnici za koju se je tek kasnije doznalo da je u školi učila ruski a ne engleski.

Što se same pomoći tiče, za sada još nije samo definiran iznos. Pouzdani izvori tvrde da je riječ o nekoliko stotina pa čak možda i do nekoliko tisuća dolara bespovratne pomoći. Za spomenuti iznos nemamo gotovo nikakvih obaveza. Samo bi ustupili svoje šume, vode, škverove, možda Petrokemiju i Brijune i ništa više. Pa nije Beg cicija. Preponosan smo narod da primamo milostinju. I tek podrobnijom analizom onog prvog dijela slogana „plan za novi dan“ priča se može zaokružiti. Tu je stvar izrazito jednostavna. Oni koji su osmislili taj slogan i time pridobili dio ljudi da im daju glas na izborima sad nemaju brige. Mirne duše mogu reći kod idućih izbora da su u prvom dijelu „plana“ sve što vrijedi dali strancima pa kog vraga bi onda naši trebali zapošljavati Vaše. To nek rade pravi vlasnici, Talijani, Nijemci, Englezi itd. Stoga i sve ovo što su nam obećali trabamo promatrati u svjetlu današnjeg dana, prvog travnja.

| Broj posjeta: 1.239 |

Želite li komentirati? Objava: "Konačno izvanredne vijesti od nove Vlade!"

Imate li komentar?