Koka snijela ukakano jaje!

Kolumna Stanislav NusbaumUpitno je tko je politički lukaviji, HDZ ili IDS.

Obje političke stranke izvode predizborni “Paunov ples”, šepure se pred svojim potencijalnim glasačkim tijelom sa predizbornim performansom naziva “Brijuni Rivijera”.

U pitanju je predizborna priča s poslikavanjem i upucavanjem lažnih slika u glave građana, politička manipulacija.

HDZ politički iskorištava IDS a IDS koristi HDZ. Obostrana politička predizborna korist.

U politici, kao i u životu, vode se utakmice u kojima jedni gube a drugi dobivaju.

Ovo je tipičan primjer podmuklosti politike gdje se ne vodi briga o stvarnim interesima političkih partnera a niti glasačkog tijela, građana.

Zabija se nož u leđa. Gubitnik je SDP, HNS, HSU. U zajedničkoj kukuriku košari je i trulo jaje –IDS.

Deset godina se kokodakalo i evo ga, ukakano jaje.

“Ubijena” je stabilnost i „stvarna“ jakost Kukuriku koalicije, ubija se povjerenje građana u Kukuriku koaliciju. Dobro je da građani prepoznaju istinu o neprincipijelnoj i neuvjerljivoj koaliciji.

U ovom performansu nož u leđa je zabio IDS a kome drugom nego svom prvom koalicijskom političkom partneru, SDP-u.

Hladno oružje za hladni rat, politički nož, iskovan je i isporučen iz političke kovačnice HDZ-a.

Dobro su ga naoštrili ali ne poradi zajedništva i simpatija prema IDS-u a pogotovo „ljutom“ političkom protivniku SDP-u, nego poradi razbijanja predizborne Kukuriku koalicije.

IDS je iz sebičnih, politikantskih razloga na to pristao.

Pokazuje se da je Kukuriku koalicija neodgovorni skup političke vrhuške kojoj je stalo samo do vlasti i vladanja, ako ne na nacionalnoj razini a ono bar na regionalnoj razini.

Podmuklost “Istarskog feudalca” kako ga “odmila” proziva Bruno Langer je fascinantna.

Fascinantna, jer je ovim SDP-u i Milanoviću stavio oko vrata predizbornu „kolajnu“ tešku 2 milijarde kuna, a kunama ni traga ni glasa.

Šta je za IDS i Jakovčića cilj koalicije?

Ovim performansom prokazan je cilj IDS-a:

Ucjenjivati SDP za realizaciju projekta “Brijuni Rivijera “, pa sve, ako bude politički korisno do izlaska iz koalicije i na taj način opravdavati se i pokazivati i dalje lažnu sliku svom izbornom tijelu.

Što se tiče HNS-a, oni ionako vode političku igru kao i IDS. Nekom se “zakače” kako bi došli na vlast i onda ga iskorištavaju i ostvaruju osobne ciljeve.

To se dogodilo i s koalicijom 2000. godine. Škripalo je na sve strane jer su im politički interesi bili različiti i neuskladivi.

Na performansu “Brijuni Rivijera ” to se pokazuje već u predizborno vrijeme.

Pokazuje se da IDS-u nije stvarno stalo do poštene igre s koalicijskim partnerima, s jedne strane, a s druge strane, pokazuje se da je SDP salonska stranka, stranka političke elite, stranka neprincipijelnih kompromisa, stranka koja važe političke posljedice, stranka koja nema hrabrosti za suočavanje s istinom i stvarnošću položaja hrvatskih građana.

Što se tiče glasačkog tijela, dobro je da građani mogu već sada prepoznati kakve “programske garancije” nudi Kukuriku koalcija ali i HDZ i da imaju još vremena za razmišljanje o tome kome će dati svoj glas.

Šta je, je! Zabili su im ga a Milanović s tribina viče: Ne smeta, ne smeta…!!!

Kuku – riknu…

– Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 1.309 |

1 komentar u "Koka snijela ukakano jaje!"

  1. Ako BBC javno reklamira da se kupi sve što se može u Hrvatskoj,zašto to ne bi činila i Jadranka Kosor kojoj je jedino bitno da se nahrani pospanošću naroda i nerazmišljanjem kome ostavljamo Hrvatsku i koje će nas buduće generacije proklinjati godinama.Jakovčić je ovdje sada samo epizodist.ljudi neće Boga,pa eto im političari,samo do kada.do Nibirua koji dolazi.

Imate li komentar?