Kako sam preko noći postao maskota

Pročitao sam kolumnu kolege Vuljanića i njegov korektan osvrt na gostovanje profesora Bože Skoke u jučerašnjem Dnevniku 3 HRT-a.

Kolega Vuljanić je iznenađen nespominjanjem laburista!? Ja nisam. Spomenuti Božo Skoko ističe u svojoj kvazi stručnoj analizi regionalne stranke koje po svim trenutnim istraživanjima nisu ni blizu izbornog praga pa čak ni u „svom dvorištu“, a ne spominje treću opciju, Hrvatske laburiste. Neznanje ili zločesta namjera? Možda i jedno i drugo.

No, ja bih se osvrnuo na jednu zastrašujuću i krajnje neprihvatljivu izjavu koju je istaknuo spomenuti profesor s fakulteta političkih znanosti. Naime, naš nam profesor pojašnjava kako manje stranke imaju problem jer, pazi sad, mnogi ne žele ići na liste kandidata kako ne bi „davali svoje ime i ugled“!?

Jednostavno moram ponoviti ovu izjavu cijelosti: „Ostali na listama služe kao maskote i zašto bi dali svoje ime i ugled nekoj političkoj opciji“!?

Kakva zastrašujuća glupost, temeljno nepoznavanje materije kojom se bavi i omalovažavanje svih kandidata za Hrvatski sabor. I sam sam kandidat na listi Hrvatskih laburista i poručujem profesoru Skoki kako se ne smatram maskotom, a svoje ime i ugled (kojeg nadam se imam) dao sam dragovoljno. Štoviše, čast mi je biti na listi kandidata za Hrvatski sabor! Zar profesor s fakulteta političkih znanosti ne zna čemu služe liste kandidata? Zar je moguće da profesor s fakulteta političkih znanosti kandidate na listama naziva maskotama? Zna li profesor Skoko koliko ima mjesta na listi i zašto se uopće formiraju liste? Očito ne zna jer onda ljude koji su svojim poštenim radom i društvenim djelovanjem dobili stranačko povjerenje i mjesto na listi kandidata ne bi nazivao maskotama, a njihovo ime i ugled ne bi dovodio u pitanje stavljanjem na spomenute liste. Pa, nisu to liste ratnih profitera ili osuđenih zločinaca. Naravno, potez HDSSB-a ne uklapa se u ovu moju tvrdnju, ali taj potez nije u domeni općeprihvaćenog političkog djelovanja pa ga treba tretirati kao nešto iz rubrike Vjerovali ili ne.

Nadam se da će urednici informativnih emisija ipak ostati profesionalci u ovo (pred)izborno vrijeme pa nam neće u studio dovoditi ljude s puno titula ispred imena koji će onda iznositi neke samo njima znane konstrukcije. Jer, ako je i od profesora s fakulteta političkih znanosti, previše je!

— Dragan Maloševac

| Broj posjeta: 1.767 |

4 komentara u "Kako sam preko noći postao maskota"

 1. Dobar osvrt. Jako dobar. Skoko lupeta i sramoti struku. Najveća maskota je upravo Skoko. Trebaju ga svi kandidati na listama tužiti za uvredu.

 2. Dragan Malosevac jos jedan u nizu onih koji ce biti izigrani1
  Gazdarica i gazdanznaju koga vrbovati.
  Lesaristi ne zasluzuju kvalitetne clanove!
  Doktore drzite se struke a profesora kojizna vise od svih lesarista ostavite na miru

 3. Nisam slušala spomenutog nazovi profesora (eh, kako li je samo taj vragolan dobio titulu), ali članak je na mjestu. Zašto Čobanković nije maskota? A majke mi moje, meni mi baš bio onako zgodan za tu visoku poziciju. Zašto Pusićka nije maskota, kad bi bila puno uvjerljivija da šuti, nego lupeta svašta? Zašto Milanović nije maskota, a sam to i lgumi već godinama? Velike stranke imaju svoje maskote, koje ne smiju ni glasnije pustiti vjetar da ne uzdrmaju velike voždove, a kamoli nešto drugo! male stranke imaju ljude koji žele promjene. Pa eto, i ja ih želim i nadam se da ćete ostvariti dobar rezultat na sljedećim izborima. A HDZ i SDP nek se glođu. Jedino to i znaju! Naprijed mali!

 4. Božo Skoko dotepenec iz Ljubuškog.
  Kakav stručnjak, kakav znalac.
  Sačuvaj nas Bože takvih stručnjaka!
  Laburisti ne dajte se. Prepoznali su vas kao snažne protivnike pa koriste Skoku i slične političke poltrone za borbu protiv vas. 😮

Imate li komentar?