Kad političke primadone uvrijeđeno pušu, znak je da laburisti rade odlično

Vladan IvkovićVi Laburisti otimate glasove SDP-u!

Ovakvu krajnje bahatu i iritantnu tvrdnju kako mi otimamo glasove SDP-u doživješe u subotu Laburisti iz Daruvara i Đulovca iz usta jednoga visokopozicioniranog daruvarskog esdepeovca. Tvrdnja zvuči jednako kao i ona hadezeovska da svaki glas koji nije za HDZ jest glas protiv Hrvatske i da takav glasač ne misli hrvatski. Ali, ne bih o HDZ-u. Zbog želudca mi je. Nego o SDP-u.

Tu još ponekad pomažu gastali. Dakle, tko je to dao ekskluzivno pravo SDP-u na svaki glas koji nije hadezeov pa da tako uvrijeđeno pušu na pojavu Laburista i njihov izlazak na političku scenu? Po kojim su to silama prirode, zakonima evolucije, duhu svetom i božjem savršenstvu stvoreni hrvatski socijaldemokrati i hadezeovci da imaju pravo pomisliti i optužiti da je svaki glas koji nije njima dan ukraden ili otet? Koliko mozak mora biti demokratski oštećen i slobodne misli pošteđen da pomisli kako samo dvije „velike“ stranke imaju po prirodi stvari pravo na glas, a da je sve drugo ili protuhrvatski ili otimačina! I kod jednih i kod drugih moguće je da se radi o rezultatu krutog odgoja i nedostatka prilike za stjecanjem iskustava slobodne i neopterećene misli i promišljanja bez straha hoće li te misli čuti gazda. Ali nije samo u prikraćenosti političkoga pluralizma i neuspjelom demokratskom odgoju stvar. Još gore, bit će da je stvar puno jednostavnija i čini se da je jednostavno egzistencijalne prirode. Netko nam se prepao. Nekome više nismo tako mali i beznačajni i netko osjeća ugrozbu svoje političke uguzbe. Naša politička princeza SDP misli kako je njihova pobjeda prirodna stvar kao i zimski san medvjeda i kada se netko usudi poljuljati bogom danu sigurnost, oštro će napasti. Bez argumenata, naravno. Naprosto smeta što smo mi tu. I što sad mi tu hoćemo kad su oni već tu i kad oni sve znaju i kad su oni već sve smislili i izmislili. Dvadeset godina sve znaju najbolje. I što su oni bolji, nama je gore. I što oni znaju više, mi imamo manje.

Hrvatski Laburisti donose ideju društvene pravednosti kao temelj svakoga pa onda i političkoga djelovanja i kao takva ta ideja nije dobrodošla političkoj eliti i ona im smeta. Građani sve više prepoznaju kako je laburizam u Hrvatskoj potreban i kao vrijednost i kao ideja i kao ideal. I toga se politički predstavnici korporatokracijskoga razularenog kapitalizma boje, a njihovi se mali sljedbenici na lokalnim razinama kao topovsko meso nesvjesno bore za svoju lipu njihovoga bestidnoga milijuna.

Mene SDP podsjeća na jednu princezu. I to onu uspavanu princezu koja se ubola na vrh glasačkog listića i tako usnula i sigurna u poljubac čeka najljepšeg princa koji se zove Pobjednik Na Izborima. Ja ne bih bio siguran da taj princ ima tako pouzdanog i izdržljivog konja.

Kada počnu vikati i uvrijeđeno puhati SDP-ovi i HDZ-ovi puleni na nas dotada male Laburiste koji se nešto guraju oko velikih, jasno je da radimo odlično.

— Vladan Ivković

| Broj posjeta: 1.318 |

2 komentara u "Kad političke primadone uvrijeđeno pušu, znak je da laburisti rade odlično"

 1. Vladane koja si ti mustra. Politička primadona na kvadrat. Pjuje HDZ, pljuje SDP, pa si se i ti primil pljuvanja.

 2. Lijep pozdrav od člana stranke iz SR Njemačke,

  Mi laburisti se na ovakve izjave uopće ne trebamo obazirati. Mi nismo ni lijevo ni desno, mi smo za rad, poštenje, za dostojan život svakog građana Hrvatske, za novi način političkog razmišljanja u kojem je jedino mjerilo u kojoj mjeri ćemo poboljšati socijalnu, moralnu i političku sliku
  Hrvatske. Sluge i vazali nismo nikome niti ćemo biti, niti imamo potrebu nekome išta dokazivati
  ( a kamoli ovakvim dogmatama iz SPD-a).

  Za novu, bolju Hrvatsku

  S.Bekavac

  Član iz Mainza, SR Njemačka

Imate li komentar?