Glasam, dakle postojim – mislim, dakle glasam za Laburiste

Vladan IvkovićVeć odavno je jasno kako izlazak na izbore više nije stvar biranja, već stvar opstanka. Izaći na izbore dužnost je svakoga odgovornog građanina i nikada možda to nije bilo važnije nego danas. U pravom smislu te riječi radi se o golom preživljavanju.

Na ovim izborima imamo posljednju šansu reći stop dvadesetogodišnjem uništavanju radničkog i, općenito, društvenog i građanskog dostojanstva! Samo izlaskom na izbore još možemo osjetiti kako smo još uvijek živi i životni građani koji mogu misliti, koji mogu djelovati, koji mogu mijenjati. Misao, volja i djelovanje jesu obilježja koji čovjeka odvajaju od drugih bića. Ta obilježja nas odvajaju od životinja organiziranih u krda. I, ako je ikada bilo važnije pokazati da mi građani nismo hipnotizirano nemisleće krdo, onda je to sad! Izaći na izbore znači objaviti svima da smo tu, živi i da mislimo i da imamo mišljenje – da želimo mijenjati isključivo nabolje. Stoga glasajmo i objavimo da postojimo!

U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, građanin koji misli i razmišlja lako će zaključiti protiv koga urliknuti, a kome dati glas. Viknuti treba protiv bezobrazne, bahate, bezobzirne i nepodnošljive političko-korporatokracijske elite organizirane u stranke koje već dvadeset godina uporno rade samo za sebe i vlastiti profit. Treba iz sveg glasa glasom vrisnuti kako je dosta vladavine jednih te istih politika i političara. Glasačkim listićem treba glasno dići glas kako ne želimo gledati poluobrazovane arogantne tipove koji svojim nastupima uništavaju zdrav razum i zdravu misao. Svojim glasom iz sveg glasa treba poručiti kako su došli drukčiji, kako sada nastupaju oni koji žele red, rad i poštenje. Svojim glasom glasno treba glasati za Hrvatske laburiste – za one koji nisu isti, za one kojima je dosta istih.

I zaista, ako imalo zdravorazumski promislim, kad se sjetim kako su nas krali, varali i obmanjivali svi oni koji danas vlastiti dom mijenjaju za smještaj u Remetincu, kad pomislim na one koji danas polažu kamenje misleći da time udaraju temelj nečemu ili nekomu, vratio bih taj kamen u obliku listića direktno u glavu glasajući za Hrvatske laburiste – jedine drukčije, jedine čiji temelj nije nastao na kamenu bačenom u rupu ispred dvije – tri kamere. Temelj Hrvatskih laburista hrabra je misao kako život u Hrvatskoj može biti sazdan od poštenja, istine i pravednosti, a politika može doista biti rad za opće dobro. S obzirom da mislim, glasam za Laburiste!

— Vladan Ivković

| Broj posjeta: 1.393 |

Želite li komentirati? Objava: "Glasam, dakle postojim – mislim, dakle glasam za Laburiste"

Imate li komentar?