Čovjek je čovjeku vuk

Fašnik je i službeno završio. Primjećujem da se količina pekmeza u krafnama itekako smanjila, ali cijena dakako nije. Nakon fašničkog veselja, korizma. Odrekli smo se svega što smo mogli, tako da dodatna odricanja nisu potrebna. HDZ-ov neslužbeni slogan “Bog i Hrvati” sve se manje provodi u djelo. U vrijeme kada bismo svi trebali biti osjetljivi za potrebe drugih, a osobito netko tko čvrsto i izrazito “štiti” svoje kršćanske moralnosti kao što je to dragi nam HDZ, Jadrankica istupa s govorom “HVALITE ME USTA MOJA”. Gospođo Kosor, Vas nisu učili da nije lijepo hvalisati se, jer da je istina to što govorite, djela bi govorila sama za sebe. Gledajući navedeni prilog samoizrečenih pohvala, njezin svjetlucajući prijatelj-broš škorpiona probadao me pogledom sa njezina sakoa. Sigurna sam da će novi modni hit naše premijerke postati top trendom već ove modne sezone. Za to vrijeme Milinović izrazito važno istupa s izjavama kako se medicinski potpomognuta oplodnja povećala, kao da bez njega ta djeca nikada ne bi bila rođena. Igra li se tu netko svevišnjeg?

Kad malo podigoh vjeđe vrh množine,
ugledah meštra onih koji znaju,
gdje sjedi usred mudre družbe njine.
Svi mu se dive, svi mu časti daju.
Dante, “Pakao”

Naši meštri s figom u džepu nesmetano nam se smješe s TV ekrana, praveći se da je narod suviše lud, da ga je s dolaskom proljeća lupio neki hir, pa malo izašli na ulice, jer pametnijeg posla nemaju. Ako je samo hir, nadam se da će i daljnjim porastom temperatura porasti i broj prosvjednika. Razum neka nam bude naš najviši sudac i vodič u svemu. Narod propovjeda primjerom, za razliku od onih koji tvrde da rade upravo to. Za vrijeme pisanja ovog toka mojih misli, njihove su fige i dalje u džepu i ne misle tak skoro na svjetlo dana.

Zaključujem:
U ovom prljavom kanalu zapravo teče čisto zlato, to je mjesto gdje se narod uspeo najviše i gdje se srozao najniže, gdje stvara čuda i gdje civilizirani čovjek postaje divljak.

Andrea Pongračić

| Broj posjeta: 661 |

Želite li komentirati? Objava: "Čovjek je čovjeku vuk"

Imate li komentar?