Asovi iz hadezerijskih rukava

Kolumna Stanislav NusbaumPolitičke adute hadezerista Jadranke Kosor kojim planiraju smekšati i zbuniti javno mnijenje u svoju korist i ohrabrivati vlastito članstvo za predstojeće izbore valja razotkrivati do kraja, jer su to akti drske demonstracije moći, zastrašivanja i manipulacije događajima.

Hadezaristi nikad ne odustaju od poker partije za vlast uz kibiciranje Kaptola, vlasnika krupnog kapitala (bilo kojeg porijekla) i dijela vođa braniteljskih udruga.

Pokeraši su to strastveni, davno su pali u fazu ovisnosti, nastavljaju igru, miješaju karte, označavaju ih, izvlače asove iz rukava, podmeću, prijete, ismijavaju partnera ali najbitnije što valja uočiti je da im je vlast i kapital važniji od čovjeka – vlastitog naroda.

I, kao svaki nepošteni pokeraš pokušat će se poslužiti trikom i koristeći se vremenom da, ako ne sakriju, ono bar prekriju prljavi veš, da povrate izgubljene mjesto na političkoj sceni i podršku naroda.

Odijela i kravate su ispeglani. Igračima su podjeljene karte.

Izvlače se asovi iz rukava. Evo nekih…

As 1. -Guverner Rohatinski intervenira novčanom injekcijom po staroj, dobroj poslovici: Dati onom tko ima, krupnom kapitalu, bankarima, zna se.

Zato guvernera Rohtinskog, uz blagoslov Vlade koja se nije bunila, krupni kapital i medijski gurui promoviraju kao vodeću političku figuru na predstoječim izborima, kao živog spasitelja hrvatskog roda i naroda. Slično nas je spašavao i Sanader.

A najava banaka o mizernom sniženju kamata je ponižavajuža i ismijavajuća melodrama za Ionako prezaduženI narod.

As 2. – Potpisivanje pristupnog sporazuma s EU krajem lipnja 2011. god.

Poslije nedavne realne opservacije Predsjednice Nacionalnog vijeća za praćenje pristupnih pregovora RH za EU i ocjene da se lipanjski EU vlak neće zaustaviti u Hrvatskoj, nenadano uočavamo promjenu stava, primirje pod parolom: svi punom parom za EU kojem se onda pridružio i SDP, kao da su raskinuli predhodno zaključeni sporazum, a nisu.

Hadezeristima odgovara suradnja s dijelom opozicije u “priči tišine” u želji da riješi pitanje zatvaranja 23. poglavlja ulaska Hrvatske u EU.

Fiktivnim mirom, na koje je pozvao i Kaptol, ništa se neće pozitivno desiti. Pasti će samo političke tenzije u korist hadezerista. Valjda je to i bio cilj poziva Kaptola.

A trebala je već pasti Vlada.

Oko ovog poglavlja bit će još glasne priče a možda i “vriske”.

As 3. – Dolazak Pape Benedikta XVI u Hrvatsku u lipnju 2011. godine

Predlažem Papi Benediktu XVI da pri dolasku u Hrvatsku, ne dozvoli da mu ruke ljube, nego da učini radikalnu preobrazbu, da narodu koji ljubi svoju zemlju poljubi ruke i opere noge. Da hrvatskim vladajućim političarima, koji se busaju u prsa da su demokršćani uz poklić “Bog i Hrvati”, da primjer kakva treba biti ponizna i odgovorna vlast, vlast koja je sluga naroda.

To bi uistinu bilo Kristovo djelo, to bi bio blagoslov.

A i svojima, kad bude vidio oniksirane dvore i čuda tehnike, glamur moderne moralne vertikale u Hrvata, mogao bi održati lekciju iz skromnosti na opću radost osiromašenog radništva i napaćenog naroda.

Tako bi dao moralnu pljusku svima koji na velebnim dvorima hrane svoju taštinu veličine i važnosti u očima svijeta. I ovo bi bilo uistinu Kristovo djelo, i to bi bio blagoslov.

Razumije ovo Papa.

As 4. – Sanaderu se sudi

Sanader je bio politički tata, čača, otac, puno je politički klonirane djece rođeno, a znao je u političkom nastupu svjesno zlouporebljavati i unositi smutnje u načela pravne i političke odgovornost s izjavom: ” Tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen”.

Sanader je sedam godina bacao stjenčuge na demokraciju, na odgovornost, na moral, na humanost, na vlastiti narod. To se ne zaboravlja.

Poslije njega ostao je i dalje odzvanja jedna od njegovih uzdanica, Kalmeta, s izričajem: “Razmišljao sam, razmišljam i razmišljaću”.

A u narodu odjekuje: HDZ-e je znao, zna i znati će na slijedećim izborima – pravac opozicija ako ih ne ukinu, kao pokret torbara.

As 5. -Sidikati – Matijašević i Ribić promovirali se u elitne političare

Matijaševića i Ribića su hadezeristi vješto prestravili i sada su obojica tihi partneri vladajućih elita i osobnom manipulacijom vješto neutraliziraju široki masovni radnički otpor.

A radnici, kao da ne shvaćaju da su najveći gubitnici politike vladajućih još od 1990. godine.

As 6. -Slet mladeži hazederista u stilu: Pioniri maleni mi smo vojska prava...

Vidite li koliko nas ima…Vidite da nas naši vole…, a šefica im ljevicom mlatara, prijeti i viče: Volite nas, volite. Duboko sam uvjeren da će narod na izborima, kad god bili, reči: Jaco tebe i hadezariste ne volimo!

As 7. -Izborni inženjerig kao demonstracija političke moći

Smutljivom matematičkom metodom, neustavno, sakriveni iza mišljenja njihovog ustavnog suda, žele si pribaviti što veći broj zastpničkih mjesta za slijedeće izbore a za to imaju moć u Saboru i svjesni toga, drsko se poigravaju i izruguju svima koji nisu “njihovi”.

Jadan potez očajnika! Politička patologija!

As iz rukava izvuče Bačič (čitaj Šeks) koji nam je tumačio i pojašnjavao izmjene Zakona o izbornim jedinicama u stilu da izmjene nemaju nikakve formalne ni materijalno pravne veze s ustavnim zakonom i s izborima zastupnika u Hrvatskom saboru a sukladno Ustavu i izbornom zakonu s dodatnim pojašnjenjem da će zastupnike Sabora, hrvatski građani birati u Hrvatskoj i dijaspori, po svom prebivalištu ukoliko im je boravište poznato, pod uvjetom da su upisani u popis biraća u zadnjih 20 godina.

(unatoč izrečenom, molim čitatelja da ostane pribran i ne trese glavom)

As 8. -Kao politički nimfomani ići će dotle da će si pripisivati zasluge za slanost mora i za broj sunčanih dana, za broj prodanih jogurta s kojim se mažu izgorjeli od sunca, za porast broja novih relaksirajućih ljetnih i zimskih avantura, za sve djeteline s četiri lista, čak i za jutarnju svježinu, negdje u šumi…

Njihovoj narcisoidnosti i neukroćenoj strasti za vlašću neće biti kraja i ništa nas ne smije iznenaditi.

Evo, ovo su neki asovi iz rukava na koje računaju hadezeristi, asovi koji su već izvučeni ili koji se pripremaju za izvlačenje i koji trebaju, kao vjetar u pustinji, prekriti mozaik o zastrašujućem liku i djelu hadezerista u 18. godina vladavine i ohrabriti svoje podanike da na izbore izađu u što većem broju.

A naneseni pijesak s mozaika, s kojim se želi sakriti slika zlodjela hadezarista, lako se otpuhne svjesnošću, snagom misli i interneta (starinski izraz: pera) i nikakva priča ili događaj neće promijeniti i zavarati nas o stvarnoj slici mozaika hadezerizma, kojeg treba konzervirati, smjestiti u muzej povijesti i pokazivati budućim generacijama kao negativan primjer vladavine ( ako ne budeš dobar, upisati ću te u HDZ!!!).

A koalicioni partneri?

Vođa SDS-a za 15.000 -17.000 kuna, kolika je jedna prosječna saborska plaća, unosi kavgu među srpsku nacionalnu manjinu na radost HDZ-a i HSS-a, a HSS, čekajući kolinje i dalje pere ruke i zaklinje se u pravdu i poštenje, kao da nemaju bratske krvne veze sa hadezeristima.

Koji to osobni ili kolektivni akt ima smisla za daljnji pritisak na Vladu, da im se prosvijetli pam
et i da odmah odstupe, za primjer svim budućim političarima kako se ne smije vladati narodom?

I dalje vičem: Dolje Vlada!

Zato mi pošteno i ljudski odjekuje slogan : “Ne u vlast pod svaku cijenu i ne u vlast sa svakim”.

Zdravo i relaksirajuće, zar ne !

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 995 |

1 komentar u "Asovi iz hadezerijskih rukava"

  1. Odlično seciranje.BRAVO.

Imate li komentar?