AKTUALNA ENIGMATSKA FABULA U SALOONU "KRČMA NAŠA"

Za enigmatiku kažu da je dobra za gimnastiku uma i mnogi u dokolici rješavaju ukrštene riječi, rebuse, anagrame i tome slično.

Ako se želite malo odmoriti od tekstova klasičnog političkog izražavanja i novinskog izvještavanja o aktualnim zbivanjima na političkoj sceni, evo vam prigode za razbibrigu i gimnasticiranje uma.

U separeu saloona “Krčma naša” sjede, puše i ispijaju svoje piće Jež i Mrav .

Upita JMrava: Ima li za nas nade?

Mrav odgovori: Nade se ne možemo osloboditi, kud mi tu i ona/on. No, dragi moj prijatelju, kako su stvari poslagane još nam je preostalo da popijemo slijedeću Turu.

Za drugim stolom lijevo ili desno, nebitno, sjede dva važna elitna umjetnika od kojih Bare u transu piše operu o ukletoj torbi a Jura mu dodaje olovke i šilji ih.

Jež i Mrav se prave kao da ih ne vide.

Kad se konobar udaljio ostavivši im novo piće J upita Mrava: U povjerenju, je li još netko od naših meta?

Mrav odgovori: Previše pitaš, žuri mi se jer moram prvo kontrolirati Šuk pa onda točiti gorivo na ini, a zatim se javiti prijatelju koji je u puli.

U trenutku dok su napuštali saloon “Krčma naša” iz zidnog sata iskoći vita ara i oglasiše da je točno dvanaest sati, a vrata saloona koja se zatvoriše iza njih zaškripaše kao da bić vitla zrakom. Bijeli snijeg je prekrio zgradu saloona.

Kad su izašli iz saloona, na vlastite oči su vidjeli kako Vuk bježi podvijena repa,a Jež uznemiren reče Mravu: Idi kupi tisak možda će se lino početi baviti drugim sportom pa mu treba reprezentativnih igrača. Dosta mi je Bandi.

Napomena: Provjereno je da su temelji zgrade saloona “Krčma naša” dobro samouzdrmani, krov se urušio, potporne grede ispadaju, stepenice su rasklimatane, lift za spavaonice ne radi, u prizemlju se nijedna vrata ne mogu zatvoriti.

Morati će se pod hitno, iz temelja, izgraditi nova zgrada ali sa kvalitetnijim projektima i novim materijalom.

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 762 |

Želite li komentirati? Objava: "AKTUALNA ENIGMATSKA FABULA U SALOONU "KRČMA NAŠA""

Imate li komentar?