Zastupnica HDZ-a vrijeđala branitelje iz redova Hrvatskih laburista (video)

U četvrtak, 26. svibnja na temu >> ustavnih promjena i uvrštenja branitelja u Ustav, raspravu je održao i laburist Dragutin Lesar. Između ostalog u raspravi je istaknuto da se u hrvatskome Ustavu niti jednom ne spominje riječ radnik te da Hrvatski laburisti smatraju da su hrvatski branitelji, ako će Hrvatska biti pravna država, zaštićeni postojećim zakonom. Lesar je istaknuo kako neće podržati prijedlog da Zakon o pravima branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji postane ustavni zakon. Napomenuo je kako je na Nacionalnom vijeću Hrvatskih laburista zauzet stav da je riječ o manipulaciji HDZ-a s braniteljskom populacijom, te da su upravo branitelji iz redova Laburista istakli kako Vlada kani ovim prijedlogom društvo podijeliti na male i velike Hrvate.

Nakon rasprave, za ispravak se javila zastupnica HDZ-a Đurđica Sumrak i bezobraznim i arogantnim ponašanjem te riječima “pismopišni” i “svojom rukom napisani branitelji” uvrijedila branitelje iz reda laburista, dok je zastupnika Lesara optužila da je kao sindikalac prodao 90% prava radnika za jednim jedinim ručkom.

Videosnimku ove zanimljive rasprave u kojoj je sudjelovao i ministar Ivić pogledajte u nastavku.

| Broj posjeta: 1.397 |

1 komentar u "Zastupnica HDZ-a vrijeđala branitelje iz redova Hrvatskih laburista (video)"

  1. Gospođu Sumrak ne bi posebno komentirao, samo ću reći da se vidi manijakalno držanje za slamku i podilaženje nadređenima bez ikakvog rezona i smisla. Sigurno je dobila plus za zalaganje, a tri plusa su ….
    Sve što gospodin Lesar govori po pitanju radnika ima smisla, međutim mislim da u pravednoj i poštenoj Državi to nije potrebno toliko naglašavati.
    Država kao takva je izmišljena da bi odvajala dobre od loših i da bi svi dobri bili zaštićeni od svih loših. Hrvatska nažalost to nikada nije niti pokušala raditi nego je samo vioreći zastavom mislila biti država. U Hrvatskoj kakvu poznajemo su loši poslodavci, loši političari, loši policajci……, a i loši RADNICI jako dobro zaštićeni, a dobri poslodavci, dobri političari, dobri policajci….., a i dobri RADNICI u velikim problemima. Smatram da će dobri radnici o kojima Laburisti stalno govore biti zaštićeni kao i svi ostali pozitivci kada budemo imali DRŽAVU u pravom smislu rijeći, odnosno Državu kojoj će osnovni zadatak biti onaj zbog kojeg je i izmišljena, a to je da odvaja dobre od loših.
    Ne mislim da ima nekih loših namjera ali ispada da su radnici po difoltu pozitivci, a samo za primjer: svi ovi kaj sjede u Remetincu su isto bili radnici, kaj ne?

    pozdrav, Baba

Imate li komentar?