Zakon o izvlaštenju – smanjiti manevarski prostor korupciji

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić kazao je kako je cilj Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade o kojima danas raspravlja Hrvatski sabor optimalno zadovoljenje investitora s jedne strane te građana kojima se izvlašćuju nekretnine s druge strane.

Iz redova oporbe sumnjaju kako će predloženi zakon ubrzati postupak izvlaštenja.

“Dosada smo imali apsurd da su se izvlastile nekretnine koje nitko nije ni vidio, no sada uvodimo obvezan očevid”, rekao je ministar Miljenić predstavljajući zakon koji je u Saboru u drugom čitanju.

Uvodi se i registar izvlaštenih nekretnina pri Ministarstvu pravosuđa, a bit će utvrđena i jedinstvena metodologija za utvrđivanje tržišne vrijednosti nekretnina.

“Vrijednost nekretnina izražava se temeljem mišljenja procjenitelja ili vještaka i tu imamo problem”, uvjeren je Laburist Dragutin Lesar koji podsjeća kako smo imali primjere gdje su procjenitelji davali velike iznose u svojim procjenama – od slučaja ‘Planinska’ do ‘Spačve’.

“Pitam se kakva će metodologija biti donesena u resornom ministarstvu kako bi se manevarski prostor za korupciju smanjio”, pitao se Lesar.

| Broj posjeta: 807 |

Želite li komentirati? Objava: "Zakon o izvlaštenju – smanjiti manevarski prostor korupciji"

Imate li komentar?