Tireli: zašto kasne plaće u zdravstvu (video)

ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) – Laburistica Nansi Tireli zatražila je danas da ministar zdravlja Rajko Ostojić Hrvatskom saboru objasni zašto kasne plaće u zdravstvu, na što joj je potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec rekla kako plaće kasne zbog Centralnog obračuna plaća.

Kasne li plaće zato što nema novca u zdravstvenom sustavu ili zbog osvete zdravstvenim djelatnicima koji su štrajkali kako bi pokazali nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu, upitala je Tireli nakon stanke koju je u Saboru zatražila u ime svojega stranačkog kluba.

Ako je objašnjenje u tome što nema novca u zdravstvenom sustavu, to je očekivano, kazala je Tireli dodavši kako je zdravstveni sustav ionako urušen.

“Ako pak isplata već drugi mjesec kasni zato što su zdravstveni djelatnici u štrajku, onda time dajemo do znanja koliko nam liječnici znače i koliko do njih držimo”, poručila je Vladi ustvrdivši kako se ne vodi računa o tome da liječnici svakodnevno napuštaju Hrvatsku i odlaze u inozemstvo.

Predsjedavajuća Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec odgovorila joj je kako je od ministra Ostojića saznala da plaće nisu isplaćene samo KBC-ima, a to će biti učinjeno u iduća dva dana.

Sve ostale bolnice su dobile plaće, kazala je Zgrebec dodavši kako je jedini razlog kašnjenja plaća to što se sustav plaća u zdravstvu prevodi u Centralni obračun plaća.

(Hina)

| Broj posjeta: 867 |

Želite li komentirati? Objava: "Tireli: zašto kasne plaće u zdravstvu (video)"

Imate li komentar?