Slučaj tvornice Mirna dovoljno govori o apsurdnosti predstečajnih nagodbi

Nakon dvije stanke vezane uz rad Sabora i raspravu o HRT-u, treću stanku u Saboru zatražili su Hrvatski laburisti i to na temu stečaja rovinjske tvornice Mirna. Laburistima su se u zahtjevu za stankom pridružili IDS, HDZ te nezavisni zastupnik Damir Kajin.

Govoreći nakon stanke u ime Kluba Hrvatskih laburista, Nansi Tireli je podsjetila da je predstečaj u Mirni trajao punih 210 dana ili sedam mjeseci te da je 13. veljače nad Mirnom otvoren stečaj.

‘Tri dana prije ročišta u Ministarstvu rada bio je sastanak s predstavnicima Mirne, s Ministarstvom rada, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom financija, Nagodbenim vijećem i tri dana prije samog ročišta dogovoreno je da će se riješiti problemi s Mirnom u predstečajnoj nagodbi. Na sam dan predstečajne nagodbe Ministarstvo financija nije prihvatilo plan financijskog restrukturiranja. Žalosno je u cijeloj toj priči to da Ministarstvo financija u svih tih sedam mjeseci dok se vodio predstečajni postupak nije smatralo potrebnim da se odazove ročištima koja su prije toga bila, da sjedne s ljudima za stol i da se dogovori što s više od 250 zaposlenih u tvornici, što s više od 50 kooperanata ribara, pogotovo iz Istre, koji posluju s tvornicom u Rovinju te kako i na koji način spasiti proizvodnju’, podsjetila je Tireli.

Slučaj tvornice Mirna, smatra Tireli, dovoljno govori o apsurdnosti predstečajnih nagodbi i onoga čemu one služe.

‘Postavlja se pitanje zbog čega nam je u predstečajnim nagodbama izuzetno stalo do toga da opraštamo dugove uslužnim djelatnostima i da opraštamo dugove određenim pojedincima, a da predstečajne nagodbe ne koristimo za ono za što smo rekli da ih donosimo, a to je da bismo sačuvali svako radno mjesto i da bismo pomogli, pogotovo proizvodnji. Svjedoci smo toga da se radi nešto drugo i mislim da svi zajedno moramo o tome glasno progovoriti te da je konačno došlo vrijeme da se svi iznosi koji su bilo kome oprošteni u predstečajnoj nagodbi javno objave, tako da svi znamo kome se pogoduje, zašto i zbog čega’, rekla je Tireli.

Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/316453/Svima-porucujem-prste-daleko-i-cao-od-Mirne.html

| Broj posjeta: 677 |

Želite li komentirati? Objava: "Slučaj tvornice Mirna dovoljno govori o apsurdnosti predstečajnih nagodbi"

Imate li komentar?