SLUČAJ GORANI SDP se žali na pritisak Laburista

Zastupnik Laburista Nenad Pleše danas je na Trgu Sv. Marka boravio s Goranima koji su prosvjedovali protiv prijedloga Zakona o regionalnom razvoju i Zakona o brdsko-planinskim područjima prema kojima bi Gorski kotar, tj. Gorani, ako ostanu bez statusa i pogodnosti brdsko-planinskog područja, živjeli i privređivali u još težim okolnostima.

Nakon toga Pleše je sa saborske govornice uputio apel vladajućima da odmah krenu u rješavanje problema Gorana. Na to je reagirala Dragica Zgrebec (SDP) požalivši se na prozivke, no kako je prozivka ipak urodila plodom dokazuje i najava kako će SDP pažljivo pregledati zakonske prijedloge i pripremiti ih sukladno stvarnim potrebama.

Laburist Nenad Pleše upozorio je kako je u tom kraju popisom u 2011. ustanovljeno 3100 stanovnika manje u odnosu na 2001. godinu.

“Gorani su došli da nas upozore kako u njihovom kraju uskoro neće biti ljudi, a indeks razvijenosti govori da su iznad prosjeka razvijenosti, pa zašto ga onda ljudi napuštaju”, pitao se Pleše. Indeks, kaže, ne odražava pravu sliku na tom području.

“Novi kriteriji koji bi uvažavali posebnosti Gorskog kotara mogli bi zadržati ljude u tom kraju, no sadašnjim načinom to nije moguće”, zaključio je.

| Broj posjeta: 599 |

Želite li komentirati? Objava: "SLUČAJ GORANI SDP se žali na pritisak Laburista"

Imate li komentar?