Sabor: Oporba traži moratorij na ovrhe (video)

ZAGREB, 26. veljače 2015. (Hina) – Nekolicina oporbenih saborskih klubova zatražila je u četvrtak nakon saborske stanke moratorij na ovrhe dok se državne institucije – Uskok, Državno odvjetništvo (DORH) i Ministarstvo pravosuđa ne očituju na brojne podnesene kaznene prijave protiv Raiffeisen zadruga i štedionica.

“Raiffeisen Bank zadruge u davanju kredita poslovale su na teritoriju Hrvatske. Koliko god pokušavaju ‘spinati’ i javnost uvjeriti da se radi o kreditima koji su dobivani na teritoriju Austrije, to nije točno, jer je većina tih ugovora sklopljena u Hrvatskoj putem posrednika u Hrvatskoj, ovjeravali su ih javni bilježnici u Hrvatskoj, a posrednici i pravni savjetnici bili su određena skupina odvjetnika i javnih bilježnika u Hrvatskoj”, rekao je Laburist Dragutin Lesar.

Dio njih je, tvrdi, novac od kredita dobivao u Hrvatskoj, dio njih u Austriji. Pri povratu kredita najveći broj njih rate su plaćali odvjetnicima koji su po tri – četiri mjeseca zadržavali mjesečne rate ne uplaćujući ih zadruzi koja je kredit odobrila i na taj način dio dužnika uveli u početak problema.

“Zanimljivo je da je DORH-u, Uskoku i policiji predano nekoliko stotina prijava, podignuto nekoliko stotina tužbi, a dosad nitko nije javno odgovorio što je u istragama pronađeno”, poručio je Lesar.

| Broj posjeta: 375 |

Želite li komentirati? Objava: "Sabor: Oporba traži moratorij na ovrhe (video)"

Imate li komentar?