Propuh u državnim financijama (video)

SABORSKA oporba obrušila se danas na Vladino izvješće o izvršenju državnog proračuna u 2013., tvrdeći da je stvarni deficit znatno veći od prikazanog, a iz kretanja u prvim mjesecima ove godine vidljivo je kako će i novi manjak biti veći od planiranog pa Hrvatska neće uspjeti ispuniti obveze iz procedure prekomjernog deficita.

Vladin optimizam ne dijeli ni Laburist Dragutin Lesar, koji upozorava na daljnji rast nezaposlenosti, pad osobne potrošnje i kupovne moći, te rast siromaštva.

I on podsjeća da je Državni ured za reviziju upozorio na niz propusta u izvršenju proračuna, da je netočno iskazan deficit, različito su knjiženi rashodi, a neuknjiženi ostali otpisi, reprogrami ili prijeboji različitih poreznih dugovanja.

Nalazi revizije govore da je vrijednost novih financijskih jamstava viša od zakonskog maksimuma te da se proračunska zaliha nenamjenski trošila na rashode koji su mogli biti planirani ili se provode redovito, upozorio je Lesar.

Smeta ga što Vlada nije dala mišljenje na nalaz državne revizije i što nema naznaka kada će se i kako ukloniti uočeni nedostaci, zbog kojih je revizija izvršenju proračuna dala uvjetnu ocjenu.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/sabor-o-izvrsenju-proracuna-deficit-62-milijarde-kuna-veci-u-odnosu-na-godinu-ranije/757643.aspx

| Broj posjeta: 666 |

Želite li komentirati? Objava: "Propuh u državnim financijama (video)"

Imate li komentar?