Novčano kazniti zastupnike koji se nemarno odnose prema svom poslu (video)

Danas je u Saboru Dragutin Lesar u ime kluba Hrvatskih laburista održao raspravu na temu prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Hrvatskoga sabora. Lesar je predložio da se Poslovnikom ubuduće reguliraju tri stvari od kojih je najbitnija ta da se zastupnike koji se nemarno odnose prema svom poslu, kao što je ne dolazak na sjednice (posebice na dan glasanja), novčano kazni. Druga je da se Poslovnikom uredi način glasanja jer se događalo da je Ustavni sud ukidao neke od zakona koji nisu usvojeni predviđenom većinom. Lesar je upozorio na još niz nelogičnosti koje otežavaju rad Sabora, te zaključio s prijedlogom da na oporbene prijedloge Vlada mora dati mišljenje u točno određenom roku, što u postojećem prijedlogu nije navedeno, čime se zapravo događa svjesna opstrukcija oporbe.

U nastavku donosimo video raspravu. Fonogram se nalazi ovdje.

Ovom se temom bavila i emisija Otvoreno:

| Broj posjeta: 1.014 |

1 komentar u "Novčano kazniti zastupnike koji se nemarno odnose prema svom poslu (video)"

 1. Da, točno.
  Ako se događa [b]svjesna opstrukcija oporbe[/b], onda se posljedično događa i [b]svjesna opstrukcija zakonodavne vlasti[/b], jer pozicija i opozicija su integralni dijelovi Sabora.
  Treba uvijek podsjećati društvance iz izvršne vlasti da su sva tri stupa vlasti ustavno jednakopravna i da tu nema hijerarhijskog odnosa koji bi svakoj Vladi bio poželjan. Ali, da upotrijebim svima poznatu izreku svima poznatog autora: [b]Ne bu išlo![/b]

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje
  Podružnica Zagreb

Imate li komentar?