Ne želimo biti slijepi ni bespogovorno poslušni u Uniji

Danas je u Saboru održana rasprava na temu potvrđivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske u EU. U ime kluba Hrvatskih laburista raspravu je održao Dragutin Lesar koji je premijeru Zoranu Milanoviću poručio kako ima 15 mjeseci vremena, 15 mjeseci velike odgovornosti Vlade, 15 mjeseci za prave prve gospodarske poteze, 15 mjeseci dokaza da je ulazak Hrvatske u EU bila jedina alternativa. Ako toga ne bude 1. srpnja 2013., Lesar je predložio da ne palimo vatromet i ne otvaramo šampanjce. U nastavku donosimo fonogram i video rasprave.

>> Fonogram rasprave

– Predlagali smo da građanima damo više vremena i informacija, no to se nije prihvatilo. Građanima ću se upućivale prijeteće poruke da neće biti mirovina ako ne uđemo u EU. Bilo je jako puno građana koji su imali dileme. To je rezultiralo postotkom od 47,5 posto. No, mi smo legalisti i podržat ćemo ovaj zadnji okvir koji vodi Hrvatsku u EU. No, Lesar je također upozorio Milanovića da ima samo 15 mjeseci da stvari dovede u red, te da uči na iskustvima susjednih država.

– Od svakoga tko prođe kraj nas dobivamo čvrge. Naša vanjska politika treba prestati jednim okom gledati u Bruxelles, a drugim u Washington. Na ovoj je Vladi da u sljedećih 15 mjeseci Hrvatsku što bolje pripremi za ulazak u EU. Ne želimo slijepu i bespogovornu poslušnost. Učimo i od onih članica koje ponekad kažu ne odlukama koje EU donosi, učimo od onih koji ne odlučuju sve na Vladama, već slušaju volju građana a referendumu. Očekuje nas poskupljenje struje i plina zbog trošarina. Imate 15 mjeseci da nam dokažete da je ulazak u EU bila jedina perspektiva. Ako nas u to ne uvjerite, nemojte 1. srpnja sljedeće godine nemojte raditi vatromet, niti otvarati šampanjac – rekao je Lesar.

— 24sata.hr & Uredništvo

| Broj posjeta: 1.343 |

2 komentara u "Ne želimo biti slijepi ni bespogovorno poslušni u Uniji"

  1. 🙂 🙂

  2. Za naš podanički mentalitet malo tko od nas nije čuo ali da ga svako malo koristimo preko mijere valjda nije tako poznato. Drugim rijećima i kad netreba mi se nudimo da ne kažem nešto ružnije.Naši resursi: voda,šume – telekomunikacije – pa i otpad. Od ovog zadnjeg se dada i živjeti – tko zna. Ali tko zna treba mu dati i priliku. Kako nebi promašio temu zadržao bi se na vodi koju prodajemo ĐABE 3 lipe litra.Izvor informacija LIST – FORUM A PROČIŠČAVANJE?Tko će to platiti uz ovu cijenu?

Imate li komentar?