Lesar Milanoviću: Ugledajte se na sustav kolektivnog ugovaranja u Njemačkoj (video)

Po zakonu premijer je dužan na početku prvog godišnjeg zasjedanja Sabora podnijeti izvješće o održanim sastancima Europskog vijeća u protekloj godini.

U ime Kluba Hrvatskih laburista govorio je predsjednik stranke Dragutin Lesar koji je za premijera pripremio čak 16 pitanja u vezi s izvještajem. Pozvao je Milanovića da dođe na raspravu o Zakonu o radu. – Koji su razlozi da Hrvatska podržava projekt bankovne unije i tko će u Hrvatskoj donositi odluku o priključenju bankovnoj uniji, Vlada ili Sabor – bilo je samo jedno od pitanja predsjednika laburista Milanoviću.

– Je li Hrvatska bila predmet špijunaže ili nije. Ako jest, što je Vlada s time u vezi napravila? – upitao je Lesar premijera Milanovića govoreći o aferi Snowden.

Fiks-ideja

– Je li Hrvatska bila predmet špijunaže ili nije. Ako jest, što je Vlada s time u vezi napravila? – upitao je Lesar premijera Milanovića govoreći o aferi Snowden. Među pitanjima je bilo i hoće li Hrvatska oporezivati kamatu na štednju. – U međuvremenu je vaša prijateljica Viviane Reding rekla da ona EU vidi kao Sjedinjene Države Europe – naglasio je Lesar i dodao kako bankovnu uniju vidi kao početak stvaranja Sjedinjenih Država Europe po uzoru na SAD. – Je li istina da je Hrvatska u Vilniusu potpisala izjavu u kojoj je izrazila spremnost da ustupi svoj zračni prostor za eventualne zračne napade u Siriji? – upitao je Lesar.

Milanović je rekao Lesaru da “ovo nije aktualni sat” i da na toliko “površnih pitanja” ne može odgovoriti. – Uloga Sabora važnija je od europskih tijela i Komisije. Ključne odluke donose se ovdje i donosit će se ovdje – kazao je premijer. – Fiks-ideja jedne osobe koja se kandidira za predsjednika Europske komisije jest izjava o Sjedinjenim Europskim Državama – kazao je Milanović o Viviane Reding i dodao kako on nije za tu ideju. (Večernji list)

| Broj posjeta: 597 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar Milanoviću: Ugledajte se na sustav kolektivnog ugovaranja u Njemačkoj (video)"

Imate li komentar?