Lesar: Imovinske kartice skinute zbog anonimnih poziva!? Tko tu koga čini ludim?

Šef Kluba zastupnika Laburista Dragutin Lesar zatražio je stanku kako bi osudio skidanje imovinskih kartica dužnosnika s internet stranice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Podsjećamo, pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka, AZOP je donio rješenje temeljem kojeg imovinske kartice moraju biti uklonjene s interneta dok se iz njih ne uklone podaci koji se odnose na bračno stanje dužnosnika, broj djece ili činjenicu da nemaju djecu, neto plaće na prijašnjem poslu i kredite sklopljene prije stupanja na dužnost.

Laburist Dragutin Lesar zamjerio je i Agenciji i Povjerenstvu, kao neovisnim institucijama koje bira Sabor kojemu podnose izvješće o svom radu, jer nisu smatrale potrebnim obratiti se zakonodavcu kako bi razriješio dvojbu, ako je postojala. Ovako su i saborski zastupnici i svi dužnosnic ispali, ni krivi ni dužni, kolateralne žrtve, rekao je Lesar.

“Dio medija je otkrio i čudesne podatke iz imovinskih kartica čelnika te Agencije. Ne mogu ne spomenuti sinoćnji javni nastup čelnika kojemu je bilo strašno smiješno pitanje voditelja je li istina da za državni stan u kojemu stanuje plaća stanarinu od 300 kuna, odnosno 303 kune, a čovjek se nije mogao zaustaviti od smijeha”, kazao je.

Dodao je kako je javnost također saznala da Hrvatska banka za obnovu i razvoj dodjeljuje kredite svojim službenicima. Saznali smo, kaže, i to da je Agencija takav potez povukla “na temelju nekoliko anonimnih telefonskih poziva”, rekavši kako bi bio sretan kada bi ta Agencija reagirala slično i na pozive građana zbog zloupotrebe njihovih podataka.

Više informacija:
>> http://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp-hitno-mijenja-zakon-kako-bi-se-imovinske-kartice-vratile-na-internet/818403.aspx
>> http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/284579/Default.aspx

| Broj posjeta: 386 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Imovinske kartice skinute zbog anonimnih poziva!? Tko tu koga čini ludim?"

Imate li komentar?