Lesar drži upitnom realnost proračuna (video)

U saborskoj raspravi o proračunu za 2015. u ime Kluba zastupnika Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar problematizirao je makroekonomske projekcije Vlade na kojima se temelji prijedlog proračuna.

Ustvrdio je da Vlada, sudeći po tim projekcijama, “ima ozbljnih problema s kristalnom kuglom ili se oslanja na poslovicu o sedam mršavih i sedam debelih krava.”

Podsjeća pri tome na prijašnje Vladine projekcije koje nisu ostvarene.

Upozorava i da Hrvatska bez 25 posto domaće komponente, što nije planirano, teško može može povući planirana sredstva iz EU-a od 7,2 milijarde kuna.

Najveći dobitnik proračina je DUUDI čiji se proračun povećava za čak 147 posto, kaže Lesar.

Pozdravlja izlazak HZZO-a iz proračuna, ali kaže da Hrvatski laburisti ne mogu podržati prijedlg proračuna, dok se iz njega ne osigura 1,7 miliardi kuna za sanaciju zdravstvenih ustanova odnosno za plaćanje dospjelih fakturiranih obveza.

| Broj posjeta: 449 |

1 komentar u "Lesar drži upitnom realnost proračuna (video)"

  1. razlog zbog kojeg mi u Varaždinu nismo prihvatili JPP je bez svih ovih brojki doista na mjestu.Naime prezentatori JPP-a su nam objasnili da je u interesu izvođača ugradnja vrhunske opreme i svega ostalog (hrastov parket, vrhunska stolarija itd) kako bi to bilo dugovječno. A u drugom dijelu prezentacije su nam obrazlagali enormne svote za održavanje objekta. Pa koga vraga se bude održavalo kad je sve vrhunsko u tih 25 god. Ja doma imam jasenov parket treće klase 35 godina i još je OK a oni bi hrastov dvaput mjenjali. To sam i pitao prezentatora i kako nije bilo odgovora nismo ni glasali za.

Imate li komentar?