Laburisti: "Zakon koketira s nakaradnim konceptom – ono što je dobro za Todorića, dobro je i za Hrvatsku" (video)

HRVATSKI sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu novog zakona o poljoprivrednom zemljištu u prvom čitanju, kojim Vlada namjerava zabraniti prodaju tog zemljišta te stati na kraj neadekvatnom korištenju zemljišta i nedisciplini u njegovoj prenamjeni.

Prihvati li Sabor predloženi zakon, u Hrvatskoj će se ubuduće moći prodavati isključivo privatno zemljište, no ni to zemljište u idućih sedam godina neće moći kupovati stranci, budući da je takav moratorij ispregovaran s Europskom unijom. Ključna izmjena je da poljoprivredno zemljište u vlasništvu države u koncesiju neće davati jedinice lokalne samouprave nego državna Agencija za poljoprivredno zemljište.

Prijedlog zakona uvodno je predstavio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, rekavši kako njegovom provedbom očekuje ubrzavanje raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, povećanje korištenja poljoprivrednih površina, stavljanje u funkciju nekorištenog zemljišta te početak procesa okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Stavove kluba Hrvatskih laburista – Stranke rada iznio je Branko Vukšić – “Zakon koketira s nakaradnim, divljačko-neoliberalnim, od bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Čačića promoviranim, a nikad od Vlade osporenim konceptom: ono što je dobro za Todorića, dobro je i za Hrvatsku”. Poslušajte cijelu raspravu:

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/laburisti-zakon-koketira-s-nakaradnim-konceptom–ono-sto-je-dobro-za-todorica-dobro-je-i-za-hrvatsku/660846.aspx

| Broj posjeta: 816 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: "Zakon koketira s nakaradnim konceptom – ono što je dobro za Todorića, dobro je i za Hrvatsku" (video)"

Imate li komentar?