Laburisti Vladi postavili 802 zastupnička pitanja

Za razliku od uvriježenog mišljenja i dojma javnosti kako se rad saborskih zastupnika svodi samo na dolazak na parlamentarne plenarne sjednice Hrvatskog sabora i podizanje ruku pri glasanju u skladu sa stranačkom stegom, izabrani predstavnici građana imaju daleko šire obaveze, naravno, ako su dovoljno savjesni da ih preuzmu i ispunjavaju.

Statistika aktivnosti Kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada pokazuje da je šestero naših zastupnika svoju dužnost shvatilo odgovorno i ozbiljno, o čemu svjedoče brojni akti Kluba zastupnika upućenih u zakonodavnu proceduru te više od osam stotina zastupničkih pitanja postavljenih Vladi Republike Hrvatske.

U manje od dvije godine mandata 7. parlamentarnog saziva laburisti su predstavnicima Vlade, premijeru i ministrima, postavili ukupno 802 zastupnička pitanja, od toga 12 usmeno na aktualnim prijepodnevima dosadašnjih devet sjednica Sabora, te 790 pisanim putem, na koje su iz Banskih dvora dužni odgovoriti u roku od 30 dana.

Laburisti - aktivnost zastupnika

U parlamentarnu proceduru Hrvatski laburisti uputili su 14 zakonskih prijedloga, šest prijedloga zaključaka samostalno, te dva u suradnji s parlamentarnim klubovima drugih stranaka. Premda je vladajuća koalicija odbila gotovo sve legislativne prijedloge i inicijative Hrvatskih laburista, „teror većine“ neće nas obeshrabriti i pokolebati u iznalaženju i predlaganju rješenja u najboljem interesu građana u najvišem predstavničkom tijelu RH.

Tomu u prilog govori i čak 1615 javljanja laburističkih zastupnika u dosadašnjem mandatu, što je praksa s kojom kanimo nastaviti i unaprijediti je, te i dalje u hrvatskom parlamentu nastupati kao glas svih građana, a ne zatvorenih elitnih krugova.

Laburisti - akti upuceni u proceduru

Laburisti - akti upuceni u proceduru - zkl

Ujedno, podsjećamo da rad Klub zastupnika naše stranke vodi detaljan dokumentacijski registar gdje možete pronaći svu dokumentaciju vezanu uz rad Kluba:

>> Registar

Također, velika većina saborskih rasprava dostupna je i na video kanalu Kluba:

>> Video kanal Kluba

— Uredništvo

| Broj posjeta: 1.127 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti Vladi postavili 802 zastupnička pitanja"

Imate li komentar?