Laburisti pozvali Bajića da pročešlja prometni resor

NA POČETKU sjednice Sabora klub Hrvatskih laburista zatražio je stanku zbog situacije u HŽ Cargu, odnosno luci Ploče gdje zbog restrukturiranja Carga trećini radnika prijete otkazi. Laburist Mladen Novak istaknuo je kako se luka Ploče svjesno uništava. Odgovornost je na ministrima, kaže Novak, koji je pozvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da pročešlja prometni resor.

Predsjednik uprave Luke Ploče obratio se pismom “vapaja” jer je u luci više brodova i velika količina robe a nije na raspolaganju ni jedna lokomotiva, rekao je Novak, koji je uvjeren kako bi Bajić imao materijala provjeriti, kako je rekao, kojim motivima se netko vodi kada se sustavno trudi uništiti sve što mu je u resoru.

“Jučer je obustavljen sav promet u luci Ploče, predsjednik Uprave obratio se vapajem. S obzirom da se u luci trenutno nalazi više brodova i velika količina robe a ni jedna sposobna lokomotiva nije na tom pravcu to znači uništavanje i luke Ploče i cijelog tog kraja”, rekao je Mladen Novak tražeći na početku zasjedanja stanku.

“Ministra Hajdaša Dončića, koji je prije par dana rekao da će bez grižnje savjesti otjerati firmu HŽ Cargo u stečaj, pitam je li mu jučer, bez grižnje savjesti, prijao onaj ručak od 10 tisuća kuna?”

U nastavku sjednice, Novak je glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića pozvao da pročešlja prometni resor zbog teškog stanja u Luci Ploče u kojoj se nalazi više brodova i velika količina robe, a nije na raspolaganju ni jedna lokomotiva. “Resorni ministar ima odgovornost te mislim da bi trebalo propitati koja mu je uloga i cilj u svemu tome, a gospodina Bajića pozivam da pročešlja ovaj resor jer ako negdje ima prljavog veša onda ga ovdje ima”, poručio je Novak.

“Pozivam ministra Grčića neka preuzme odgovornost. Ima očito organizatorske sposobnosti pa neka ode i riješi slučaj Ploče jer to već lagano postaje slučaj, a ministra Hajdaša Dončića, koji je prije par dana rekao da će bez grižnje savjesti otjerati firmu HŽ Cargo u stečaj, pitam je li mu jučer, bez grižnje savjesti, prijao onaj ručak od 10 tisuća kuna?”, izjavio je Novak.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/agonija-u-hz-cargu-mora-prestati-laburisti-zbog-luke-ploce-pozivaju-bajica-da-proceslja-prometni-resor/726219.aspx

| Broj posjeta: 634 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti pozvali Bajića da pročešlja prometni resor"

Imate li komentar?