Laburisti: Gdje je politička odgovornost zbog rasprodaje imovine i štetnih koncesijskih ugovora?

Zbog sumnje da će odluka Vlade o izmjeni koncesijskog ugovora za Zračnu luku Zagreb prouzročiti nepopravljivu štetu, zastupnik Hrvatskih laburista – Stranke rada Mladen Novak zatražio je u Saboru jasno tumačenje o čemu je riječ, s obzirom na kontradiktorna medijska izvješća o tim izmjenama.

Istaknuo je kako je Sabor u ovom sazivu je praktično sve svoje ovlasti prenio na Vladu, koja upravlja i raspolaže imovinom RH, odnosno, rasprodaje vlasništvo države, bez rezultata. Zapitao je gdje je politička odgovornost zbog rasprodaje državne imovine, nakon koje će javni dug i dalje ostati isti, a buduće generacije zadužene.

Novak je podsjetio kako je Vlada prije godinu i pol ignorirala Sabor i Odbor za promet koji je namjeravao organizirati tematsku sjednicu o stanju resoru u kojem su HŽ, HAC, HP, zračne luke, uključujući i ZLZ. Uz ocjenu kako je riječ o krajnje nedopustivom ponašanju Vlade, Novak je upozorio i kako RH mora plaćati koncesionarima zato što nema dovoljno prometa na cestama, pa će tako u 2014. godini za cestu Zagreb – Macelj koncesionaru biti plaćeno preko 95 milijuna kuna, dok za Bina Istru svake godine izdvajamo po 210 milijuna kuna.

Novak je zapitao kakvi su to koncesijski ugovori, što rade sve naše Vlade, uključujući i aktualnu te zbog čega javnost ne smije znati sadržaj koncesijskih ugovora. Dodao je i kako je Odbor za promet tražio i prezentaciju svih dosadašnjih koncesijskih ugovora, ali nitko iz Vlade nije odgovorio, niti je smatrao shodnim barem Odbor upoznati s njima.

| Broj posjeta: 753 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Gdje je politička odgovornost zbog rasprodaje imovine i štetnih koncesijskih ugovora?"

Imate li komentar?