Kako su i zašto propadala poduzeća – korupcija, kriminal i stečajevi! (video)

Danas je u Saboru glavni državni odvjetnik Mladen Bajić podnio izvješće o radu državnih odvjetništava u 2010. godini. Raspravu na tu temu u ime kluba Hrvatskih laburista održao je Dragutin Lesar.

Lesar je potegnuo pitanje ‘političke volje’ o kojoj ovisi rad državnih odvjetništava, pa konstatirao da nije uvjeren da su Bajić i suradnici ‘uhvatili sve’. “Što je s aferama ili slučajevima gdje nije sporno da se koruptivna radnja dogodila, ali još ne znamo tko je druga strana. Takav primjer je Daimler”, kazao je Lesar, prisjetivši se još primjera uvozne korpucije poput Hypa, Patrie… Pitao je i o sudbini 281 prijava o kršenju radničkih prava, o kojima – tvrdi Lesar – Bajić izbjegava iscrpno izvijestiti.

Dotaknuo se i pitanja tvrtki koje su završile u stečaju. “Kamensko, Đakovština, KIO, MTČ, Jadrankamen, Dalmacijavino, Bilokalnik… što im je zajedničko? Godinu do dvije prije otvaranja stečajnog postupka radnici su upozoravali i podnosili prijave DORH-u da se isisava novac. Koliko je uprava sankcionirano? Zašto žmirimo što dvije godine postoje uvjeti za stečaj, a firma radi i zadužuje se?”, kazao je Lesar.

“Jedan takav slučaj događa se sad: Vjesnik, i list i tiskara, u proteklih su par godina dovedeni u takav dug da će ići u stečaj. Potražite tko ih je zadužio i napravio 20-ak hipoteka”, završio je Lesar.

U videu koji donosimo Lesar konkretno analizira rad državnog odvjetništva (cijela rasprava u ime kluba):

U ovom videu Lesar opisuje kako su se i zašto likvidirala poduzeća u Hrvatskoj (dio rasprave u ime kluba):

— tekst Net.hr i uredištvo laburista

| Broj posjeta: 1.478 |

2 komentara u "Kako su i zašto propadala poduzeća – korupcija, kriminal i stečajevi! (video)"

  1. Da li je DORH sudjelovao u predizbornoj kamanji? Nisu li fabricirane optužnice protiv HDZ-a i njegovih članova prije i tijekom kampanje, bile u funkciji rušenja HDZ-a? I laiku je jasno da ovi procesi koji se vode protiv Sanadera neće završiti osuđujućom presudom jer je dokazni mateijal USKOK-a, više nego tanak. Treba li se DORH blamirati ovakvim procesima zbog nečijih političkih interesa? Tko će snositi odgovornost ako se pokaže da su kazneni procesi protiv HDZ-ovaca neutemeljeni, a zbog istih je HDZ izgubio izbore? Rezultati paramentarnih izbora neće iti vjerodostojni, najblaže rečeno. Zadnja nada USKOK-u je FIMI MEDIJA, možda tu nešto ubodu, jer i ćorava koka neđe zrno? Da li takav DORH i USKOK treba podržati?

  2. Mladena Bajića svakako treba podržati, jer kako je on jedini glavni državni odvjetnik u Europi koji nema stalnu policijsku zaštitu, mi na njemu debelo štedimo!
    Zašto je nema?
    Zbog toga što se nikome nije zamjerio!:)
    E.B.

Imate li komentar?