EU izbori – Radi ušteda, Laburisti podnijeli amandman (video)

Treba li lokalne izbore i izbore za europaski parlament održati zajedno, bila je ponovno glavna tema na saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o izborima zastupnika iz RH u Europski parlament.

Hrvatski laburisti podržali su istodobno održavanje lokalnih i izbora za Europski parlament, a njihov Dragutin Lesar najavio je amandman kojim bi se uštedjelo na izborima za EP.

‘Mi predlažemo da sudionici izbora, dakle liste koje sudjeluju na ovim izborima ne ostvaruju pravo na naknadu troškova izborne promidžbe na teret državnog proračuna. Prihvaćanjem našeg amandmana uštedjelo bi se nešto novaca, ne na teret procedure radnji i tijela koja provode izbore nego na teret sudionika izbora političkih stranaka ili liste grupe birača. To je doprinos tome da smanjimo opterećenje na državni proračun’, kazao je Lesar.


Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/244290/HNS-jedini-protiv-istodobnog-odrzavanja-lokalnih-i-izbora-za-EP.html#.USNoWfKe4dJ

| Broj posjeta: 959 |

1 komentar u "EU izbori – Radi ušteda, Laburisti podnijeli amandman (video)"

  1. Normalno bi bilo da EU izbori budu istovremeno kao i lokalni, ne bude li tako najbolje onda precrtati listu jer ako troškovi ne ćine problem onda nam takovi predstavnici ne trebaju.Zar nije dovoljno da izborne liste budu obojene i one od važnosti za EU imaju krug sa zvijezdicama.Bude li i onda zabune to će samo govoriti o glasaćima koji ni sami ne znaju svrhu izlaženja na glasanje./drugo je ako netko pod okriljem smišlja neke svoje izborne listiće?/ Anton

Imate li komentar?