Državna revizija je kao Moreška. Svi mašu, a nitko ne nastrada (video)

Nakon rasprave o izvješću o Državnoj reviziji, uslijedila je i rasprava o izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2010. godinu. Raspravu je u ime kluba održao Nikola Vuljanić. Donosimo fonogram i video rasprave.

U Hrvatskoj je registrirano 114 političkih stranaka, a obvezu dostavljanja financijskih izvještaja imaju samo one stranke koje ostvare godišnje prihode iznad 100 tisuća kuna. Izvještaje je dostavilo 11 parlamentarnih, 12 izvanparlamentarnih političkih stranaka te 4 nezavisna zastupnika.

>> Fonogram rasprave

Nikolu Vuljanića iz Hrvatskih laburista kompletno djelovanje Državne revizije i ono što ona u društvu predstavlja podsjeća na “one visokostilizirane plesove, uglavnom istočnjačkog tipa, recimo na Morešku s Korčule”.

– Plešu ljudi taj ples već par sto godina, plešu ga i danas, mašu sabljama, jako se prijete jedni drugima, viču, a nitko ne nastrada, nikog i ne porežu. I bojim se da je rad revizije sličan toj moreški, nitko se nije porezao – slikovit je Vuljanić kojeg čudi da stranke, koje već godinama dobivaju uvjetno mišljenje revizije, ne reagiraju na to nego “opet mašu sabljama”.

– Ja znam da Državna revizija nije državni odvjetnik, nije ni policajac i ne može nikoga uhititi ni optuživati, međutim da ponavlja uvjetno mišljenje za istu stvar kod političkih stranaka nešto govori o tim strankama, a govori nešto i o sustavu i reagiranju sustava na rad političkih stranaka – nastavio je Vuljanić podsjećajući kako je protiv HDZ-a lani podnesena kaznena prijava.

– Meni je u cijelom tom stiliziranom plesu savršeno nejasno da revizija nije mogla ništa iz prijave ustanoviti, niti jednu crnu vreću, nijednu torbu, ništa, ništa, nego daje uvjetno mišljenje zbog propusta, eto, u vođenju knjigovodstva – čudi se Vuljanić.


| Broj posjeta: 1.031 |

Želite li komentirati? Objava: "Državna revizija je kao Moreška. Svi mašu, a nitko ne nastrada (video)"

Imate li komentar?