Bolje prodajte državne tvrtke nego da vam osuđenici sjede u upravi (video)

Vladajuća većina podržala je danas u saborskoj raspravi izmjene Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave. Podrška nije došla od strane oporbe, koja se u izlaganjima spomenula i sporne Vladine uredbe kojom se propisuju kriteriji za izbor dužnosnika u nadzorne odbore i uprave državnih tvrtki.

Imenovanje članova uprava i nadzornih odbora, odnosno jučer donesena Vladina uredba kojom se određuju kriteriji imenovanja istih, bila je na pameti i Nikoli Vuljaniću iz Hrvatskih laburista.

‘Upozoravali smo da Vlada treba napraviti uredbu i popis uvjeta koji će biti drugačiji od Zakona o trgovačkim društvima jer se ne radi o privatnoj imovini članova Vlade. Radi se o državnoj imovini, našoj imovini. Takva uredba nije donesena nego se direktno primjenjuje Zakon o trgovačkim društvima i moguće je da cijeli nadzorni odbor bude sastavljen od nepravomoćno osuđenih. To je posljedica podjele ratnog plijena. Ako je nakana takva, onda je možda i bolje da to što imamo što brže prodamo. Bolje brzo prodati, nego da nam takvi ljudi sjede u nadzornim odborima i upravama tvrtki u državnom vlasništvu’, poručio je Vuljanić.

Izvor: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/177351/Bolje-prodajte-drzavne-tvrtke-nego-da-vam-osudenici-sjede-u-upravi.html

| Broj posjeta: 925 |

1 komentar u "Bolje prodajte državne tvrtke nego da vam osuđenici sjede u upravi (video)"

  1. Strava od nesposobnosti, zloće i pokvarenosti. Ovo će biti najgora Vlada u povijesti! Ovi su stvarno nenadmašni…

Imate li komentar?