Znanje kao ulog u pozitivne društvene promjene (foto)

Zagreb, 9. lipnja — U organizaciji Središnjeg ureda i stručnog tima Hrvatskih laburista u Zagrebu je održana posljednja edukacijska radionica kojom je za stotinjak članica i članova iz svih krajeva Hrvatske završen prvi ciklus treninga za predstojeće lokalne izbore. Podsjetimo, posljednjih mjeseci je u svakoj županiji održana po jedna cjelovita radionica za lokalne aktiviste i dužnosnike stranke, dok je u ovoj posljednjoj primijenjen niz novih znanja i vještina, ali i najavljena vrlo aktivna i izazovna politička jesen, barem što se laburista tiće.

Tako su laburistima, u vrlo dinamičnoj i interaktivnoj radionici dati alati kojima će moći nastaviti biti nositelji pozitivnih društvenih promjena. Da je radionica prošla vrlo uspješno dokazuje vrlo aktivna uloga sudionica i sudionika koji su imali niz kvalitetnih pitanja i diskusija.

Prva pripremljena tema bavila se najboljim (najgorim) program kandidata za župana. Prezenter teme Dragutin Lesar postavio je trik program o kojem se razvila vrlo živopisna diskusija.

Iz Ekonomskog fakulteta u Rijeci, dr.sc. Saša Drezgić prezentirao je mogućnosti ključnih aspekata financiranja JLS i zakonske regulative. U odgovorima na pitanja kojih je bilo previše za predviđeni “tajming” produbljene su ideje kojima se može poboljšati rad lokalne samouprave.

Provokativnu temu lokalnog političkog nadmetanja, privlačenja pozornosti i/ili suverenog
poznavanja strateških tema
prezentirao je član stručnog tima Hrvatskih laburista Drago Perić.

Dinamičnu i zanimljivu temu pod nazivom “kako nahraniti medije?“, odradila je savjetnica za medije Ksenija Oletić, na koju se nadovezalo nekoliko sudionika i iskustvenim dodacima zaokružila istu.

Posljednju je temu odradio profesor političke filozofije i analitičar dr. Žarko Puhovski koji je pričao o političkim suparnicima na lokalnoj sceni i prednostima pozicije Hrvatskih laburista. Razgovor na tu temu svim će sudionicima, vjerujemo, ostati dugo u sjećanju.

Način rada na ovoj radionici, obzirom na odličan rezultat i reakcije, biti će primijenjen u jesenskom, drugom ciklusu radionica gdje će laburisti krenuti u lov na najvažniju komponentu kojom će ostvariti toliko potrebne pozitivne društvene promjene – znanje.

Na kraju radionice predsjednik Hrvatskih laburista zahvalio je svim sudionicima i organizacijskom timu koji su pripremom ove radionice postavili ljestvicu na novu, višu razinu, razinu dostojnu treće političke snage u državi.

— tekst uredništvo, foto Rolando Peharec

| Broj posjeta: 1.165 |

1 komentar u "Znanje kao ulog u pozitivne društvene promjene (foto)"

  1. Dakle, Puhovski je govorio o “…. političkim suparnicima na lokalnoj sceni i prednostima [b]pozicije[/b] Hrvatskih laburista”. Baš mi je žao što nisam imao prilike to poslušati. Da li bi mi netko od sudionika želio reći, kako je on [b]pozicionirao[/b] našu stranku!?

    Romano Krauth
    Ogranak Trnje
    Podružnica Zagreb

Imate li komentar?