Zlo i mržnja pušteni s lanca

Zgroženi najnovijim događanjima i promoviranjem jednog od najstrašnijih ustaških zločinaca Hrvatski laburisti-Stranka rada izdaju slijedeće priopćenje:

U središtu metropole, u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice održava se jedna od najsramotnijih književnih večeri na kojoj se predstavlja knjiga koja glorificira jednog od najmonstruoznijih zločinaca iz doba mračne ndhazije, Luburića, nazivajući ga „hrvatskim vitezom“. Sramotnije od toga je možda jedino što to organizira redakcija „Hrvatskog slova“ koje se financira od strane države (u prijevodu, od strane svih nas, poreznih obveznika). Dovoljno je napomenuti da je u vrijeme ministrovanja Hasanbegovića 2016. godine, tom listu državna potpora podvostručena ministarskom odlukom, s 250 000 kn na 400 000 kn.

Knjiga je trebala biti promovirana i u Karlovcu u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa, no s obzirom da su organizatori pokušali prevariti karlovačkog svećenika, Monsignor Sente je to demantirao i izjavio slijedeće:

“Gospodin Ivan Prcela ponudio je da u Nacionalnom svetištu progovori i predstavi svoje knjige u kojima istražuje život svetog Josipa. Činilo mi se sasvim logično da se knjige o svetom Josipu predstavljaju u svetištu svetog Josipa. Tako smo dogovorili da će predstavljanje biti 10. listopada ove godine nakon svete mise u Velikoj dvorani. U našim prepiskama putem maila ni jednom nije bilo govora o nekoj drugoj knjizi, već samo o životu svetog Josipa. Saznavši iz medija da se u istom terminu želi predstavljati knjiga o Maksu Luburiću otkazao sam svaku daljnju suradnju s gospodinom Ivanom Prcelom.“

Iako u Ustavu Republike Hrvatske jasno stoji da je Hrvatska država utemeljena na antifašizmu i antifašističkim vrijednostima, određene skupine to nikako ne mogu prihvatiti i pokušavaju na sve načine i dalje iskrivljavati povijest i veličati zločince iza kojih su ostale mnoge žrtve, okrutno ubijene na monstruozne načine. Nad takvim strašnim zločinima su se i sami nacisti zgražali radi krvnika iz Hrvatske koji su provodili rasne zakone i ubijali redom sve koji su im se suprotstavili.

Fanovi te zločinačke ideologije imaju vrlo slične nazore, pa iako se ne usude (još) ubijati, rado se hvataju prijetnji neistomišljenicima, a nije im strano ni brutalno vrijeđanje i blaćenje ljudi po društvenim mrežama. Čine to naravno anonimno, jer kad ih se ulovi, poput svojih idola, kukavički mole za milost i oprost, iako sami nisu kadri postupiti milosrdno i tolerantno. Još su gori oni koji znaju da je ta zločinačka ideologija bila strahota, da su ti monstrumi otvarali dječje logore, ubijali ljude u koncetracijskom logoru Jasenovcu i činili najgnjusnije zločine. Upravo oni koji znaju da je nešto bilo strahovito zlo, a svejedno perfidno huškaju primitivne, neuke i neobrazovane pojedince, potičući njihove najniže porive da sipaju otrov u društvu, su osobe koje bi trebale kazneno odgovarati za svoje postupke (Kazneni zakon, članak 325, Javno poticanje na nasilje i mržnju). Jednako je tako kazneno djelo i veličanje zločinačkih režima i osoba koje su sudjelovale u provođenju tog režima.

Godinama kod nas traje pokušaj revizije povijesti, a vrlo često Hrvatska, koju se time sramoti u cijelom svijetu, završi u stranim medijima. Sramotna je i činjenica da vodeći političari i predstavnici države koji imaju blagu politiku prema fašizmu kod kuće, kada odu negdje van Hrvatske postavljaju se sasvim drugačije.

Predstavljanje knjige koja veliča monstruoznog zločinca u jednoj od najvažnijih hrvatskih kulturnih institucija, je direktno pljuvanje u lice ne samo kulturi i institucijama koje je predstavljaju, već i onoj pristojnoj građanskoj Hrvatskoj. To je namjerno izrugivanje, koje se ne događa slučajno. Namjerno se širi kroz razne opskurne skupine godinama, a zbog prvobitnog ignoriranja, sad je prešlo u pravu pošast i poplavu divljaštva na svim razinama. Individue koje to provode žele da svi građani prihvate njihovu nekulturu, ograničenost i primitivizam jer takvi sami ne znaju drugačije. U njihovim glavama nema ničeg osim mržnje, agresije i frustracija i to pokušavaju nametnuti cijeloj Hrvatskoj.

Jedini način da se to zaustavi je strogo provođenje zakona i kažnjavanje ispada vezanih uz veličanje zločinačkog režima, veličanje raznih zločinaca i pokušaja pravdanja jezovitih zločina.

Jedna Njemačka je to sasvim kvalitetno riješila, pa ne treba izmišljati toplu vodu. Dovoljno je samo da policija i pravosuđe počnu raditi svoj posao, kako to zakon i propisuje. Naravno, zakon se može i postrožiti, čime bi država sasvim lijepo profitirala jer zadojenih revizionizmom ima na tisuće.

Snježana Kirinić, potpredsjednica stranke

| Broj posjeta: 101 |

Želite li komentirati? Objava: "Zlo i mržnja pušteni s lanca"

Imate li komentar?