Zemlja poremećenih vrijednosti

U članku Jutarnjeg lista doznajemo da je predsjednica dodijelila povlaštene predsjedničke mirovine u iznosima od oko sedam tisuća umirovljenom vikaru Vojnog ordinarijata Jakovu Mamiću i nešto više od devet tisuća kuna biskupu i umirovljenom vojnom ordinariju Juraju Jezerincu, radi „iznimnog doprinosa razvoju oružanih snaga“ (ma što to značilo).

U istom članku doznajemo za još jednu uznemirujuću pojavu, kao što to jednoj zemlji poremećenih vrijednosti i priliči: na popisu povlaštenih predsjedničkih mirovina objavljenih u Jutarnjem listu našao se i general Vladimir Zagorec.

Za one koji ne znaju ili su zaboravili podsjećamo da je taj isti Zagorec, radi pljačke dragulja pohranjenih u MORH-u, osuđen na 7 godina zatvora, te duguje Hrvatskoj gotovo četrdeset milijuna kuna. Iako su mu odzeti čin i odlikovanja, Zagorec uredno prima povlaštenu predsjedničku mirovinu od oko 9.300 kuna. Vrijedi spomenuti i to da je taj isti Zagorec povlaštenu mirovinu ostvario u dobi od 37 godina.

Hrvatska isplaćuje, prema objavi Jutarnjeg lista, 362 povlaštene predsjedničke mirovine. Ne ulazeći u raspravu jesu li zaslužene ili ne, svakako zabrinjava da se mirovine, koje su dva, tri ili više puta veće nego one od mnogih hrvatskih građana, isplaćuju osuđenim kriminalcima i zločincima. I ako je tomu tako, hoće li povlaštene mirovine jednog dana dobiti npr. Ivo Sanader ili Nadan Vidošević?!

Kriminalci u našem društvu uživaju poseban položaj, privilegije i nezaslužena prava. I to je ono što najviše zabrinjava. Umjesto da se kriminalci brzo i oštro osuđuju na odsluženje kazni, procesi se rastežu ne bi li ušli u zastaru, a na koncu kao nagradu, uz pokradeno, utajeno i sve što su uspjeli sakriti, HDZ-ova ekipa ih još nagrađuje povlaštenim mirovinama i daje „zeleno svjetlo“ svima onima koji će „zgrabiti priliku“ nađu li se u „pravo vrijeme“ na „pravom mjestu“.

I tako, dok jedni kopaju po kontejnerima i žive od sakupljanja i prodaje plastičnih boca, jer Vlada RH ne poduzima ništa ne bi li povisila mirovine, drugi, bliski vrhu, isposluju dobru mirovinu i uživaju u trećoj životnoj dobi.

| Broj posjeta: 133 |

Želite li komentirati? Objava: "Zemlja poremećenih vrijednosti"

Imate li komentar?