Zašto su u Saboru zaštitari isključili kamere? (video)

U času kada je procurila vijest da DORH traži od Hrvatskoga sabora skidanje imuniteta Ivi Sanaderu, netko je veselo prokomentirao kako je to najljepša čestitka koju je Mladen Bajić poslao građanima za Međunarodni dan borbe protiv korupcije. No mi ne mislimo da postoje razlozi niti za čestitke, niti za veselje.

Djelomično smo zadovoljni što se pomalo i selektivno oživotvoruje floskula: „Neka državne institucije rade svoj posao.“ Da su ga radile svih ovih godina, Sanader i njegovo odabrano te ne baš tako malo društvo odavno bi bili tamo gdje im je mjesto.

Mjesta veselju nema i još zbog nekoliko razloga. Iako mediji već godinama prstom ukazuju na nevjerojatna bogatstva Ive Sanadera, iako se godinama zna da su HDZ-ove kampanje financirane iz crnih fondova, o čemu svjedoče najjednostavnije računice, državne su institucije spavale zimski san.

Mjesta veselju nema jer je žalosna činjenica da političari postaju dodirljivi tek kada izgube vlast. Tek kada ih premijerka – uglavnom zbog međunarodnih pritisaka – makne iz Vlade, znak je to ostatku državnih institucija da je embargo na lovostaj ukinut.

Ne može se dugogodišnji lopovluk sankcionirati preko noći – kažu apologeti selektivnih istraga, odgovornosti i krivice.

Nema razloga veselju jer je Ivo Sanader već, priopćila je policija, izvan granice.

Nema razloga veselju jer se čovjek u kojeg se kleo čitav vrh stranke na vlasti ponio još jednom kao kukavica.

Nema razloga veselju ni čestitkama jer svi njegovi najbliži suranici, pa i premijerka Jadranka Kosor čuvena po geslu: „Kud Ivo, tud i ja“, glume kao da ih se šest godina nevjerojatnog lopovluka uopće ne tiče.

Nema razloga veselju jer su državne institucije dopustile da Sanader pobjegne iz zemlje. Izlika da nije bilo načina da se bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a zadrži u zemlji su priče za malu djecu. Vlasti je Sanader bjegunac isplativiji od Sanadera u zatvoru. Jer u istražnom zatvoru istražiteljima može prstom pokazati u one koji su mu u makinacijama držali ljestve.

To što je DORH zatražio skidanje imuniteta bivšemu moćniku tek je jedna kap pravde u moru nepravdi.

Razloga za veselje i likovanje je malo. Premalo.

Dragutin Lesar

predsjednik

| Broj posjeta: 1.579 |

3 komentara u "Zašto su u Saboru zaštitari isključili kamere? (video)"

 1. Kada bi SDP bila stranka iskrenih namjera, danas su imali priliku demokratskim putem pokrenuti lavinu i rušiti vlast ove zločinačke organizacije koja i danas hara u RH.

  No kada pogledamo malo dublje, SDP i HDZ su doslovce rođeni iz istog korpusa i gotovo je sigurno da nećemo doživjeti ikakve korijenite promjene u RH dok su SDP ili HDZ najutjecajniji sudionici naše političke scene.

  Realnost je takva kakva je, večina državljana RH je izašlo na izbore, večina od te večine je glasalo za HDZ ili neke opcije koje su u koaliciji sa tim istim HDZom (Koaliciju koju je Ivo Sanader potpisao). Večina ostlih birača su glasali za SDP ili nekog od ovih koji će biti u koaliciji snjima!
  Lako je reči “Mi” smo krivi, no treba dokazati da postoji alternativa. Alternativa koja ima “Politiku” koja nudi nešto novo i konkretno.

  Vidjeli smo danas kakvu oporbu imamo!

  Čast pojedincima, ali kao kolektiv, NEMA oporbe u Hrvatskom Saboru!

 2. PS.
  Pa se pitam:

  Tko je veči lopov?

  Onaj koji krade? ZNA SE!

  Oni koji drže lojtre? Koalicijski partneri!

  ili

  Oni koji vide lopove na djelo imaju mogućnost ih zaustaviti tijekom krađe, a ništa ne poduzimaju? Zoki i SDP!

 3. Zašto me više ništa ne može iznenaditi? Zato što
  imam dovoljno godina, a život nisam živjela usput, odavno je bilo jasno da će se dogoditi…., što, ništa se još ne nazire. Laburisti neće pobijediti
  bez obzira na simpatije, dijelimo se na plave i crvene, ostalo su nijanse. Moju aktivnost ne možete
  dobiti, vrijeme mi je isteklo, glas svakako, tek da
  se broji, no jako cijenim tvoj rad pošteni čovječe.
  Neka ti je sa srećom!

Imate li komentar?