Zakoni koji definiraju budućnost, život, rad, sreću i mirovinu svakog pojedinca u Hrvatskoj

ČAKOVEC, 1. prosinca 2013. (Hina) – Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar jutros je u Međimurju glasovao na referendumu o ustavnoj definiciji braka kao zajednici žene i muškarca, a novinarima je izjavio kako je glasovao “Protiv”.

Na biračkom mjestu u Šenkovcu Lesar je u izjavi novinarima istaknuo da je glasovao “Protiv” jer smatra kako definicija braka koja već postoji u Zakonu o obiteljskim odnosima, ne treba ući u Ustav RH.

O referendumu je rekao da je to oblik neposredne demokracije kada građani imaju mogućnost odlučivanja, a ovo je prvi građanski referendum u Hrvatskoj.

Naglasio je kako je jako važno da na njega izađe što veći broj hrvatskih građana, jer bi se time vidjelo kakav je interes građana u neposrednoj demokraciji.

Osvrnuo se i na odluku Građanske inicijative “U ime obitelji” koja je dijelu medija uskratila akreditacije da izvještavaju iz stožera inicijative, gdje će pratiti rezultate izbora. Prema Lesarovim riječima mediji se moraju solidarizirati i da se svi jednako odnose prema onima koji nameću cenzuru.

Dodao je da se nada kako će hrvatski građani sutra shvatiti da su u magli stvorenoj oko ovog referenduma skrivena tri izuzetno opasna zakona koji reguliraju radnička i mirovinska prava; Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju i Zakon o povremenim poslovima.

Lesar je naglasio da su to zakoni koji definiraju budućnost, život, rad, sreću i mirovinu svakog pojedinca u Hrvatskoj, te da se nada kako će ti zakoni privući jednaku pozornost kao i referendum.

(Hina)

Prognoza vremena za ponedjeljak, 2. prosinca

U ranim jutarnjim satima na području cijele Hrvatske još uvijek gusta magla.

U toku prijepodneva očekuje se dizanje magle, najprije u Zagrebu i okolici a oko podneva duž obale. U istočnoj Hrvatskoj magla će nestati popodne.

Dizanje magle nam ipak ne donosi lijepo vrijeme.

Već tokom prijepodneva u sjeverozapadnim krajevima pojaviti će se tmurni oblaci zakona o radu a koji su posljedica miješanja struja koja dolaze iz Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Duž obale, od Istre do Dubrovnika jaka bura zakona o mirovinskom osiguranju kao posljedica poremećaja u ministarstvu rada.

U Zagrebu i okolici jak sjeverni vjetar zakona o povremenim poslovima kojega izazivaju topla i hladna struja nastale nakon elementarne nepogode u Hrvatskoj gospodarskoj komori i brutalne pohlepe u HUP-u.

Kasno popodne istočni dio Hrvatske zahvatiti će jak istočnjak zakona o pravima za vrijeme nezaposlenosti kojega izaziva dijagnostička služba Vlade u nedostatku terapije.

Biometeorološka prognoza: meteoropatima se preporuča da ne izlaze iz svojih stanova ako ne moraju. Što duže ostati izolirani od vanjskog svijeta i važnih radno-socijalnih i mirovinskih pitanja.

Ovakvo vrijeme može potrajati do četvrtka, 5. prosinca. Prognozirati vrijeme nakon toga nije moguće.

I kako kaže ona narodna: da bi dočekali Svetog Nikolu morate se susresti i s Krampusom.

| Broj posjeta: 579 |

Želite li komentirati? Objava: "Zakoni koji definiraju budućnost, život, rad, sreću i mirovinu svakog pojedinca u Hrvatskoj"

Imate li komentar?