Vrijeme za laburiste

Ipsos-Puls anketa (dnevnik Nove TV danas, 25. kolovoza) govori da radimo ono što smo si zacrtali i da nam ide prilično dobro. Uprkos tome što nemamo novaca za skupe ručkove s novinarima u restoranima u kojima se kukuriče, uprkos tome što nemamo ekipu profesionalnih i poluprofesionalnih savjetnika s titulama koji bi nam govorili što i kada govoriti, uprkos tome što većina naših članova (pa i onih na funkcijama) nema nikakvog iskustva u političkim borbama, uprkos svemu, tu smo, prolazimo i na državnoj razini i taj postotak (a bit će i veći, trend je očit) jamči nam da ćemo u budućem sastavu Sabora imati dovoljno ljudi da se riječ laburista čuje.

I čvrsto možemo obećati – čut će se glasno i jasno. Kroz našu riječ čut će se ono što građane muči, ono što ih tišti i što žele promijeniti. Zatupnici Laburista neće zastupati niti svoju stranku, niti svoj centralni komitet (ni središnji odbor, ni glavni stan) nego građane koji ih šalju u parlament da promijene ovu državu tako da u njoj pristojno mogu živjeti i oni koji nisu grabežljivci i oni koji nisu ni opljačkali ni naslijedili, dakle oni koji danas žive od onog što danas rade ili od onog što su radili jučer.

Ovo bi moglo zazvučati kao parola i kao poza, ali nije tako. Prošlomjesečna anketa istih autora pokazala je (a vjerojatno je i u ovoj tako, ne znam, nisam ju cijelu vidio) da su upravo birači laburista najnezadovoljniji radom vlade i da upravo birači laburista najlošije ocjenjuju političku elitu s jedne i s druge strane. Naši su birači oni kojima je ove farse dosta i koji ne padaju više na to da nas iza ugla čeka svjetla budućnost, samo ako damo glas „pravim i državotvornim Hrvatima“ ili „sposobnim menadžerima koji su se dokazali“. Nama i našim biračima i jedni i drugi su se već i pokazali i dokazali. I više ih ne želimo ni gledati ni slušati.

Još jedan aspekt takvog stava naših birača je značajan. Obje tzv. velike stranke (i njihovi sateliti) tvrde i obećaju da će od sada raditi više, bolje i odlučnije. U istom smjeru u kojem su radili i do sada. I za iste gazde. Naši birači očito misle (a zbog toga su Laburisti i osnovani) da treba promijeniti temelje ovog nepoštenog i nehumanog društva. Da država treba štititi građana, ne banku, ne tajkuna, ne bogate vozače terenaca i glisera, da treba štititi pregažene u svakom pogledu. Taj će se stav i taj glas čuti u Saboru nakon izbora.

Činjenica da smo praktično u godinu i pol dana uspjeli od marginalaca kojima su svi proricali brzo potonuće doći do političke opcije na koju se mora računati (5,3% na državnoj razini u ovomjesečnoj anketi) očito govori da je vrijeme sazrijelo za laburiste i za promjene.

– Nikola Vuljanić

| Broj posjeta: 1.325 |

2 komentara u "Vrijeme za laburiste"

 1. Ovdje je web adresa s cjelovitim video prilogom iz Dnevnika Nove TV:

  [flash=,]http://videoteka.novatv.hr/multimedia/iz-dnevnika-gradzani-sve-nezadovoljniji.html[/flash]

  Ako nemate istaliran Flash player, pokušajte ovako:

  [url=http://videoteka.novatv.hr/multimedia/iz-dnevnika-gradzani-sve-nezadovoljniji.html]Dnevnik Nove TV 25.08.2011.[/url]

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje

 2. Prateći planove koji se obznanjuju,pomno čitajući razna razmišljanja koja nam se serviraju,može se zaključiti da se rad stranke svodi na puki rad sindikalista,sve počni ali ništa ne riješi,osiguraj poziciju i dobro primanje sebi i svojim najbližim suradnicima!
  Dokle gospodo tako?Zar mislite da je sav hrvatski narod toliko glup i podložan raznim manipulacijama kojima se služite? POZDRAV ISTINSKIM LABURISTIMA ,

Imate li komentar?