Vladine mjere još više zadužuju građane i gospodarstvenike

Zagreb, 18. ožujak – David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine poručuje Vladi povodom donesenih mjera zbog korona virusa:

„Vlada je donijela preko 60 mjera koje sav teret korona virusa prenose na građane i gospodarstvenike s odgodama i većim zaduženjima. To nije pomoć građankama, građanima, gospodarstvenicima niti lokalnim zajednicama koje se poziva na jedinstvo, a posljedično i na hranjenje koruptivne hobotnice koja se ne zna zaustaviti niti kad je ljudima najteže. Mjere koje će pomoći građankama, građanima, gospodarstvenicima i lokalnim zajednicama nisu odgode i dublje zaduživanje već smanjenje nameta i pomoć kroz financijske injekcije države.  

U Općini Fužine koja pripada brdsko-planinskom području koju država opetovano ignorira pronašli smo model pomoći, u vrijeme izolacije, vrtići se neće naplaćivati, ukinut ćemo plaćanje komunalne naknade i zakupa za gospodarstvenike koji sa sjedištem djeluju na području općine te smo osigurali besplatno skladištenje proizvoda za lokalne izvoznike kojima je u ovom trenutku izvoz prema zemljama EU stao. Sva smo proračunska sredstva općine složili u prioritete pa ćemo ove godine smanjiti troškove koji nisu neophodni, bit ćemo još skromniji, Božić ćemo čekati okićeni božićnim duhom, a ne nakitom, smanjit ćemo sve troškove o kojima općina životno ne ovisi. Tako bi i Vlada RH trebala dati primjer na državnoj razini, smanjiti troškove administracije, vožnju luksuznim automobilima, prenamjenu sredstava iz manje prioritetnih sektora u zaštitu gospodarstvenika i radnika kojima je poslovanje stalo.  

Razočarani smo ovim Vladinim mjerama jer gospodarstvenici i radnici mogu očekivati još veće namete u vidu kamata. Radna mjesta su ugrožena, uslijedili su već otkazi – što mislite, draga Vlado RH, kamo će se sposobni i radišni odseliti?! U Njemačku koja i u vrijeme krize zna nahraniti i zaštititi svoje radnike jer znaju o čemu proračun ovisi. Mislite li Vlado RH malo duže od jednog mjeseca koje efekte ove vaše odgode imaju na hrvatske građanke i građane? Očito da panika vlada u redovima Vlade RH pa im zamućuje um iznimno površnim, istina brojnim, mjerama koje se svode na jedan nazivnik kako napuniti proračun Hrvatske iz kojeg se koruptivna hobotnica može i dalje hraniti.“

| Broj posjeta: 35 |

Želite li komentirati? Objava: "Vladine mjere još više zadužuju građane i gospodarstvenike"

Imate li komentar?