Vladajući odbili dodatnu kontrolu subjekata kod kojih su zabilježene višestruke nezakonite radnje

Laburisti su uputili u saborsku proceduru u četvrtak prijedlog Zaključka o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. g. kojim bi Državno odvjetništvo u roku od 6 mjeseci Hrvatski sabor izvijestio o poduzetim radnjama temeljem onoga što je Državna revizija izvijestila Sabor, točnije o mišljenjima koja je dala za 4 subjekta revizije, a koja su nepovoljna.

Smatraju neodrživim to što svake godine preko 200 revizora radi na reviziji i usprkos njihovim preporukama i nalozima i neizvršavanju istih, nisu uspostavljeni mehanizmi za sankcije, odnosno, kako je Lesar rekao, nikome ni vlas s glave ne padne.

Zastupnik Lesar opisao je Prijedlog Zaključka laburista kao „naš mali pokušaj doprinosa da ne prođe doista ovo izvješće i odnos prema Državnoj reviziji, psi laju a karavane prolaze“.

Nažalost, u petak na glasovanju u Saboru Prijedlog zaključka je odbijen, što pokazuje kako u ovom trenutku vladajuća većina u Saboru niti ne razmišlja o dovođenju u red tijela izvršne vlasti koja su predmet revizije, poput ministarstava, a ni drugih subjekata poput političkih stranaka i Hrvatske gospodarske komore koji su dobili nepovoljno mišljenje, što znači da su kod njih zabilježene višestruke nezakonite radnje.

| Broj posjeta: 405 |

Želite li komentirati? Objava: "Vladajući odbili dodatnu kontrolu subjekata kod kojih su zabilježene višestruke nezakonite radnje"

Imate li komentar?