U Osijeku održan prvi radni sastanak Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj

U organizaciji podružnice Osječko-baranjske županije u nedjeljno prijepodne, 3. lipnja održan je prvi sastanak Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Već i samim odabirom mjesta svog prvog okupljanja u Osijeku – centru slavonske regije, članovi odbora poslali su jasnu poruku da se problemi poljoprivrede uglavnom nalaze u Slavoniji i da je to mjesto gdje se trebaju i rješavati. U gotovo trosatnoj raspravi desetak nazočnih članova iznijelo je svoja gledišta na aktualne probleme i sa zadovoljstvom su konstatirali da su vrlo slična, te se očekuje vrlo aktivan rad Odbora.

Posebno raduje činjenica naknadnog uključivanja u rad, ali i najava dodatnog osnaživanja odbora provjerenim stručnjacima sa područja grada Osijeka.

Ovim putem pozivamo sve one koji smatraju da bi mogli pridonijeti razvoju poljoprivrede, neka se uključe u rad Odbora i daju svoj stručni doprinos.

Sastankom odbora je i službeno otvoren ured Podružnice Osječke-baranjske županije, koji će ovih dana biti na raspolaganju i svim građanima županije. (Vladimir Cindrić)

| Broj posjeta: 880 |

1 komentar u "U Osijeku održan prvi radni sastanak Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj"

 1. Sve za deset!
  Pravo mjesto i pravi ljudi.
  Mali prijedlog za razmatranje. Da li bi se naziv Odbora mogao promijeniti u “Odbor za poljoprivredu, [b]ribarstvo[/b] i ruralni razvoj”?
  Možda ni sami nismo svjesni koju sreću imamo da možemo razvijati i “zelenu” i “plavu” njivu!
  Odbor za pomorstvo…., naime ne pokriva taj bitni segment našeg opstanka u budućnosti!
  Ovo ću dodati samo zato jer mi je dosadno i imam viška vremena: nije sva ekonomska misao sadržana u polemici Miltona Friedmana i John Maynard Keynesa.
  Zašto ne čitati i “zastarjele” fiziokrate?
  “Fiziokrati su tvrdili da se bogatstvo ne sastoji od novca već od roba. Najvažnija privredna djelatnost je poljoprivreda jer se u njoj stvara čisti proizvod – produit net. Priroda je stvaratelj čistog proizvoda.”
  Meni to zvuči dosta nadahnjujuće.

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje
  Podružnica Zagreb

Imate li komentar?