Tušak Milanoviću: Prestanite lagati ili podnesite ostavku! (video)

Netom nakon što je vlada sa današnje sjednice na drugu stranu Markovog trga poslala novi Zakon o radu, stigle su i burne reakcije iz Sabora. Stanku u zasjedanju zatražili su Hrvatski laburisti, koji su predlaganje ZOR-a, bez dogovora sa sindikatima, nazvali barbarskim činom Vlade

Govoreći u ime Laburista Zlatko Tušak podsjetio je da ZOR nije usuglašen sa socijalnim partnerima. ‘To je barbarski čin ove Vlade kojoj su radnici zadnja rupa na svirali. Jučer je premijer u svojem obraćanju nekoliko puta pozvao oporbu da daju svoje prijedloge. E pa Hrvatski laburisti mu zato predlažu da bez dogovora socijalnih partnerstva ovaj zakon ne stavlja u proceduru, a predsjedniku Sabora predlažemo da se Zakon o radu ne stavi u točke dnevnog reda. Jer su sindikati u postupku izjašnjavanja štrajka među svojim članovima. U protivnom to bi bio čin i presedan koji nije zamišljen u pojedinim demokratskim zemljama pogotovo znajući da 2003. godine došlo je do promjene Zakona o radu kada su uništena prava radnika’, rekao je Tušak.

U obraćanju zastupnicima podsjetio je i na Milanovićeve riječ s početka mandata, kada je premijer rekao da izmjene ZOR-a nisu bile u Planu 21, niti da Vlada razmišlja o izmjenama tog zakona.

‘Mi o tome u ovom trenutku ne razmišljamo, ja ću reći i nešto više, mi o tom uopće ne želimo razmišljati jer naglašavam Zakon o radu je društveni dogovor, on nije samo slovo na papiru – to je izjavio premijer ove Vlade. Ja ga ovaj puta pozivam ako ovako dalje nastavi, da ne laže hrvatske građane, da ne laže ovaj Sabor i saborske zastupnike u njemu. Neka dade onda ostavku ili neka počne govoriti istinu i neka se služi sa konkretnim rezultatima’, rekao je Tušak. (Tportal)

Više informacija:

>> Laburist Tušak zbog ZOR-a napao Milanovića: Prestanite lagati ili odstupite
>> ‘Gdje vam je sada ona – proleteri svih zemalja, ujedinite se?’
>> Laburist Tušak poručio Milanoviću: Prestanite lagati ili dajte ostavku
>> Laburisti u Saboru napali Milanovića: Neka počne govoriti istinu


Zlatko Tušak

| Broj posjeta: 859 |

Želite li komentirati? Objava: "Tušak Milanoviću: Prestanite lagati ili podnesite ostavku! (video)"

Imate li komentar?